Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Duo van gemarineerde asperges en zalm
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
mes
snijplank
kommetjes
Steelpan
Ingrediënten
▢
potje
groene asperges
goed merk
Marinade:
▢
5
eetl.
Goede olie
▢
2
eetl.balsamicoazijn
▢
1
eetl.
Droge witte vermouth
▢
1
theel. Vloeibare honing
▢
Zwarte peper
naar wens
▢
1
ons
rauwe ham
in plukjes
Zalm:
▢
2
ons
verse zalm
in blokjes gesneden
▢
Glaasje
droge witte wijn
▢
1
laurierblad
▢
2
takjes
tijm
▢
Zout en peper uit de molen
▢
Sap van een 1/2 limoen
▢
Partjes limoen voor de garnering
▢
Zeewier voor de garnering
Dressing:
▢
2
eetl.
Crème fraîche
▢
2
eetl.
Mayo
▢
1
theel. Truffeltapenade
bel! Overheerst snel
▢
Klein
sjalotje
fijn gesneden
▢
3
cherrytomaatjes van pitjes ontdaan en in blokjes gesneden
Instructies
Neem 4 niet te kleine borden
Haal de asperges uit de marinade en leg links op het bord, drapeer er de ham over
Leg de uitgelekte zalm rechts en garneer met de zeewier en limoen partjes
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertips
Om het af te maken: gebakken kwarteleitje met zalmeitjes en dille en een in knoflook gebakken oesterzwam
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Vis
/
Voorgerechten
/
Zalm
Land van herkomst
Wereldkeuken