Duo van gemarineerde asperges en zalm
Ingrediënten
- potje groene asperges goed merk
Marinade:
- 5 eetl. Goede olie
- 2 eetl.balsamicoazijn
- 1 eetl. Droge witte vermouth
- 1 theel. Vloeibare honing
- Zwarte peper naar wens
- 1 ons rauwe ham in plukjes
Zalm:
- 2 ons verse zalm in blokjes gesneden
- Glaasje droge witte wijn
- 1 laurierblad
- 2 takjes tijm
- Zout en peper uit de molen
- Sap van een 1/2 limoen
- Partjes limoen voor de garnering
- Zeewier voor de garnering
Dressing:
- 2 eetl. Crème fraîche
- 2 eetl. Mayo
- 1 theel. Truffeltapenade bel! Overheerst snel
- Klein sjalotje fijn gesneden
- 3 cherrytomaatjes van pitjes ontdaan en in blokjes gesneden
Instructies
- Neem 4 niet te kleine borden
- Haal de asperges uit de marinade en leg links op het bord, drapeer er de ham over
- Leg de uitgelekte zalm rechts en garneer met de zeewier en limoen partjes
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertips
Om het af te maken: gebakken kwarteleitje met zalmeitjes en dille en een in knoflook gebakken oesterzwam
Om het af te maken: gebakken kwarteleitje met zalmeitjes en dille en een in knoflook gebakken oesterzwam