Duo van gemarineerde asperges en zalm

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • potje groene asperges goed merk

Marinade:

  • 5 eetl. Goede olie
  • 2 eetl.balsamicoazijn
  • 1 eetl. Droge witte vermouth
  • 1 theel. Vloeibare honing
  • Zwarte peper naar wens
  • 1 ons rauwe ham in plukjes

Zalm:

  • 2 ons verse zalm in blokjes gesneden
  • Glaasje droge witte wijn
  • 1 laurierblad
  • 2 takjes tijm
  • Zout en peper uit de molen
  • Sap van een 1/2 limoen
  • Partjes limoen voor de garnering
  • Zeewier voor de garnering

Dressing:

  • 2 eetl. Crème fraîche
  • 2 eetl. Mayo
  • 1 theel. Truffeltapenade bel! Overheerst snel
  • Klein sjalotje fijn gesneden
  • 3 cherrytomaatjes van pitjes ontdaan en in blokjes gesneden

Instructies

  • Neem 4 niet te kleine borden
  • Haal de asperges uit de marinade en leg links op het bord, drapeer er de ham over
  • Leg de uitgelekte zalm rechts en garneer met de zeewier en limoen partjes

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertips
Om het af te maken: gebakken kwarteleitje met zalmeitjes en dille en een in knoflook gebakken oesterzwam
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vis / Voorgerechten / Zalm
Land van herkomst Wereldkeuken