Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Sperziebonenstamppot met Gehaktsaus

Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Stoofpot, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 610kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 100 g ontbijtspek fijngesneden
  • 1 rode paprika in reepjes gesneden
  • 300 g half-om-halfgehakt
  • 3 eetlepels tomatenketchup
  • 850 ml Franse sperziebonen uit blik
  • 150 ml melk
  • Nootmuskaat
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Schil de aardappels en snijd ze in stukken.
  • Kook de aardappels in een grote pan in circa 20 minuten gaar.
  • Bak het ontbijtspek in een koekenpan met anti-aanbaklaag gedurende 2 minuten.
  • Voeg het gehakt en de paprika toe aan de koekenpan en bak gedurende 10 minuten.
  • Voeg de tomatenketchup toe aan het gehaktmengsel en verwarm dit nog 1 minuut mee.
  • Breng het gehaktmengsel indien nodig op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de sperziebonen in een pan.
  • Verwarm de melk.
  • Giet de aardappels af en stamp ze fijn tot puree.
  • Roer de warme melk erdoor tot de puree smeuïg is.
  • Schep de sperziebonen door de puree en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Verdeel de stamppot over vier serveerborden.
  • Schep het gehakt-paprika mengsel over de stamppot.
  • Serveer de sperziebonen stamppot met gehaktsaus direct.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige rosé past goed bij deze stevige stamppot met gehaktsaus. De wijn zal de hartige smaken van het gehakt en de romige aardappelpuree complementeren en zorgen voor een gebalanceerde maaltijd.

Nutrition

Calories: 610kcal | koolhydraten: 64g | Protein: 28g | Vet: 28g | Zout: 2.5mg | Sugar: 6g

Recept afdrukken
No ratings yet

Omelet met bloedworst

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Ei
Porties: 4 Stuks
calorieën: 610kcal

Ingrediënten

  • 400 g bakbloedworst verpakt koelvitrine
  • 30 g boter of margarine
  • 15 sprietjes bieslook
  • 8 eieren
  • 3 eetlepels slagroom
  • zout
  • versgemalen peper

Instructies

  • Worst in puntjes snijden.
  • In grote koekenpan met anti-aanbaklaag boter verhitten
  • Worst al omscheppend ca. 5 minuten bakken.
  • Bieslook fijnknippen.
  • In kom eieren loskloppen met room, zout, peper en bieslook.
  • Eiermengsel bij worst in pan schenken en op matig vuur in ca. 15 minuten laten stollen.
  • Omelet uit pan op schaal laten glijden en in vieren snijden.

Notities

Serveren met sla en geroosterd brood met boter.

Nutrition

Calories: 610kcal | koolhydraten: 3g | Protein: 29g | Vet: 54g

Recept afdrukken
No ratings yet

Warme Appelpartjes in Siroop met Vanillekwark

Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Fruit, Nagerecht, Zuivel
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 179kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 450 g appels Jonagold of Elstar
  • 1 dl appelsap
  • 1 el suiker
  • 200 g magere kwark
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Kaneelpoeder

Instructies

  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in dunne partjes.
  • Bak de appelpartjes in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag op hoog vuur, roer regelmatig tot ze lichtbruin zijn.
  • Voeg het appelsap toe en bestrooi met suiker.
  • Verwarm zachtjes tot de appelpartjes rondom bedekt zijn met een dun laagje siroop.
  • Meng de kwark en vanillesuiker in een kom.
  • Schep de warme appelpartjes op vier borden.
  • Bestrooi met een beetje kaneelpoeder en schep de vanillekwark ernaast.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige witte wijn, zoals een Moscato d'Asti, vormt een perfecte aanvulling op dit zoete en fruitige dessert.

Nutrition

Calories: 179kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 5g | Vet: 1g | Zout: 0.1mg | Sugar: 27g

Recept afdrukken
No ratings yet

American pancakes met aardbeien en chocoladesaus

Recept categorieën: Lunch, Pannenkoeken
Land van herkomst: America
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 4 eetlepel(s) amandelschaafsel Dr. Oetker
  • 250 g aardbeien
  • 1 dl slagroom
  • 75 g pure chocolade in stukjes
  • 2 pakken De Pannenkoekerij
  • Pan cakes à 6 stuks

Instructies

  • Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan met anti-aanbaklaag licht bruin.
  • Maak de aardbeien schoon.
  • Breng de slagroom aan de kook en schenk het over de chocolade.
  • Laat het 5 minuten staan en roer goed door.
  • Verwarm intussen de pancakes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verdeel ze over de borden.
  • Verdeel de aardbeien erover.
  • Schenk de chocoladesaus over de aardbeien en de pancakes en bestrooi met het amandelschaafsel.