Recept afdrukken
No ratings yet

Pittige Peperbiefstuk met Geroosterde Ui

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 4 rode uien
  • 4 takjes tijm
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels zwarte peperkorrels
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 eetlepel zeezout
  • 4 biefstukken
  • 25 g boter

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Pel de uien en snijd ze kruiselings in tot aan de onderkant.
  • Plaats de uien naast elkaar in een kleine ovenschaal en steek de takjes tijm erin.
  • Besprenkel met olijfolie.
  • Wrijf de zwarte peperkorrels en chilipoeder in een vijzel tot een grof mengsel.
  • Strooi een theelepel van dit mengsel met wat zeezout over de uien.
  • Rooster de uien in de oven gedurende 20-25 minuten, tot ze bruin en gaar zijn.
  • Druk één kant van de biefstukken in de rest van het pepermengsel in een diep bord.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak de biefstukken op hoog vuur gedurende 2 minuten per kant, tot ze bruin zijn.
  • Het vlees mag van binnen nog rood of rosé zijn.
  • Leg de biefstukken op warme borden, strooi er wat zout over en serveer met de geroosterde uien.

Notities

Serveertips:

Serveer de peperbiefstuk met geroosterde ui met aardappelsalade en veldsla voor een heerlijke maaltijd.

Wijnadvies:

Een stevige rode wijn zoals een Malbec of Shiraz past goed bij dit gerecht.