Pittige Peperbiefstuk met Geroosterde Ui
Porties: 4 personen
Equipment
Ingrediënten
- 4 rode uien
- 4 takjes tijm
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels zwarte peperkorrels
- 2 theelepels chilipoeder
- 1 eetlepel zeezout
- 4 biefstukken
- 25 g boter
Instructies
- Verwarm de oven voor op 225°C.
- Pel de uien en snijd ze kruiselings in tot aan de onderkant.
- Plaats de uien naast elkaar in een kleine ovenschaal en steek de takjes tijm erin.
- Besprenkel met olijfolie.
- Wrijf de zwarte peperkorrels en chilipoeder in een vijzel tot een grof mengsel.
- Strooi een theelepel van dit mengsel met wat zeezout over de uien.
- Rooster de uien in de oven gedurende 20-25 minuten, tot ze bruin en gaar zijn.
- Druk één kant van de biefstukken in de rest van het pepermengsel in een diep bord.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de biefstukken op hoog vuur gedurende 2 minuten per kant, tot ze bruin zijn.
- Het vlees mag van binnen nog rood of rosé zijn.
- Leg de biefstukken op warme borden, strooi er wat zout over en serveer met de geroosterde uien.