Pannenkoeken met ahornsiroop
Recept afdrukken
No ratings yet

Ahornsiroop Pannenkoeken

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4
calorieën: 279kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 225 gram bloem
  • 16 gram bakpoeder
  • Snufje zout
  • 1 theelepel suiker
  • 2 middelgrote eieren
  • 30 gram gesmolten boter
  • 300 ml melk of soja/amandelmelk
  • Ahornsiroop

Instructies

  • Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout.
  • Klop de eieren los met de suiker.
  • Meng de melk met de gezeefde bloem, bakpoeder en zout.
  • Voeg hier ook de losgeklopte eieren en suiker aan toe.
  • Voeg als laatste de gesmolten boter toe (niet te warm).
  • Laat het beslag even rusten.
  • Bak de pannenkoeken in een koekenpan met antiaanbaklaag.
  • Indien beschikbaar, gebruik een inductiekookplaat op stand 2 voor een constante temperatuur.

Notities

Serveer de pannenkoeken met ahornsiroop en eventueel met magere kwark, blauwe bessen, honing en gehakte noten voor extra smaak.

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Chenin Blanc past goed bij de zoete smaak van de ahornsiroop en de luchtige textuur van de pannenkoeken.

Nutrition

Calories: 279kcal | koolhydraten: 37g | Protein: 8g | Vet: 10g | Zout: 0.6mg | Sugar: 9g

Recept afdrukken
No ratings yet

Rustiek Italiaans Roerei op Meergranenbroodjes

Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Lunch, Ontbijt
Land van herkomst: Italië
Feestdagen etc: Vaderdag
Porties: 4
calorieën: 479kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 4 meergranenbroodjes
  • 1 bosje basilicum
  • 16 cherrytomaten
  • 6 eieren
  • Een scheutje volle melk

Instructies

  • Snijd de meergranenbroodjes open.
  • Klop de eieren los in een maatbeker met een scheutje melk.
  • Hak de basilicum fijn en voeg deze toe aan het eimengsel.
  • Bewaar enkele mooie basilicumtopjes voor de garnering.
  • Giet het eimengsel in een koude koekenpan met antiaanbaklaag.
  • Zet de pan op een laag of middelhoog vuur en roer de eieren langzaam met een houten of kunststof spatel tot ze een stevige massa vormen.
  • Leg de opengesneden broodjes op borden en schep het roerei er royaal bovenop.
  • Garneer met zongedroogde tomaatjes en de gereserveerde basilicumtopjes.

Notities

Wijnadvies:

Deze Italiaanse delicatesse zou goed samengaan met een lichte, fruitige witte wijn zoals Pinot Grigio of een sprankelende Prosecco.

Nutrition

Calories: 479kcal | koolhydraten: 54g | Protein: 22g | Vet: 20g | Zout: 1.2mg | Sugar: 5g