Verfrissende Koffiegranita met Romige Slagroom
calorieën: 180kcal
Equipment
Ingrediënten
- 3 eetlepels suiker
- Mespunt kaneelpoeder
- 1 eetlepel cacaopoeder
- 250 ml sterke espressokoffie
- 125 ml slagroom
Instructies
- Los de suiker, kaneel en de helft van de cacao op in de nog hete koffie.
- Laat het mengsel daarna afkoelen.
- Giet de afgekoelde koffie in de lage diepvriesdoos en zet het in de vriezer.
- Laat het 3 uur bevriezen tot er ijskristallen vormen.
- Roer de aangevroren koffie los met een vork.
- Zet de doos nogmaals een uur in de vriezer en schep daarna opnieuw om.
- Herhaal het invriezen en omscheppen tot de koffie compleet bevroren (granita) is.
- Neem de granita 5 minuten voor het serveren uit de vriezer.
- Als het ijs te hard is geworden, laat het dan even staan en schep het daarna om met een vork.
- Klop de slagroom stijf.
- Schep om en om verschillende laagjes koffiegranita en slagroom in twee glaasjes.
- Bestrooi met de rest van de cacao.
Notities
Bewaartip:
De koffiegranita kan enkele dagen in de vriezer bewaard worden. Haal het een paar minuten voor het serveren uit de vriezer en schep het dan om met een vork.Wijnadvies:
Geniet van deze verfrissende koffiegranita met een glas whisky voor een perfecte combinatie van smaken.Nutrition
Calories: 180kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 2g | Vet: 12g | Zout: 0.5mg | Sugar: 12g