Scholfilet met pesto
Aller Hande 1996
Servings: 2 personen
Calories:
Equipment
- magnetron folie,
- 2 lage ovale magnetronschaaltjes á doorsnede ca. 20 cm
Ingrediënten
Instructies
- In pan ruim water aan de kook brengen.
- Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen.
- Tomaten in vieren snijden en zaadjes verwijderen.
- Vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
- Courgette wassen, schoonmaken en schuin (met kaasschaaf) in plakken schaven. Bestrooien met zout en peper.
- Schaaltjes invetten.
- Plakken courgette over bodem van 1 schaaltje verdelen.
- Olie en pesto in kommetje door elkaar roeren.
- Knoflook pellen en erboven uitpersen.
- Stukjes tomaat in schaaltje op courgette scheppen.
- 2 Eetlepels pestomengsel erover sprenkelen.
- Scholfilets in lengte halveren.
- Bestrooien met zout en peper en bestrijken met rest van pestomengsel.
- Scholfilets met velkant naar beneden in andere schaaltje leggen.
- Schaaltje afdekken met magnetronfolie, stukje open laten voor stoom.
- Vis in magnetron in ca. 5 minuten op 3/4 van vermogen (525 Watt) verwarmen.
- Vis nog ca. 3 minuten laten nagaren.
- Intussen schaaltje met groente in magnetron ca. 5 minuten onafgedekt op 3/4 van vermogen verwarmen.
- Intussen peterselie in kopje fijnknippen.
- Peterselie en kaas door elkaar scheppen.
- Schol over twee borden verdelen.
- Groentemengsel om vis rangschikken.
- Bestrooien met peterselie-kaasmengsel.
- Serveren met krielaardappeltjes.