Pittige spruitjesgratin
AH 12 maanden Lekker Eten
Porties: 4 personen
Equipment
- lage ovenschaal inhoud ca. 2 liter
Ingrediënten
- 700 g spruitjes klein schoongemaakt
- 15 g boter
- 1 rode ui gesnipperd
- 2 tenen knoflook uitgeperst
- 1 gedroogde chilipeper chille
- 1½ el bloem
- 200 ml geslagen room 23% vet
- 1 el rozemarijn fijngehakt
- 75 g Grana Padano kaas, geraspt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Kook de spruitjes in ruim water met zout in ca. 3 min. beetgaar.
- Giet de spruitjes af in een vergiet.
- Schud ze daarna op een bord en laat ze uitdampen.
- Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 5 min op middelhoog vuur.
- Verkruimel boven de pan de chilipeper tussen duim en wijsvinger.
- Roer de bloem door de uien en fruit de uien nog 1 minuut.
- Roer de room erdoor en breng de room aan de kook.
- Roer alles glad.
- Breng de saus op smaak met zout en peper en schep de spruitjes en de rozemarijn erdoor.
- Schep de groenten met de saus in de ovenschaal en strooi de kaas erover.
- Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak het gerecht in ca. 25 min. goudbruin.