Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Pittige spruitjesgratin

AH 12 maanden Lekker Eten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Kaas, Ovenschotel
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Kook de spruitjes in ruim water met zout in ca. 3 min. beetgaar.
  • Giet de spruitjes af in een vergiet.
  • Schud ze daarna op een bord en laat ze uitdampen.
  • Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 5 min op middelhoog vuur.
  • Verkruimel boven de pan de chilipeper tussen duim en wijsvinger.
  • Roer de bloem door de uien en fruit de uien nog 1 minuut.
  • Roer de room erdoor en breng de room aan de kook.
  • Roer alles glad.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper en schep de spruitjes en de rozemarijn erdoor.
  • Schep de groenten met de saus in de ovenschaal en strooi de kaas erover.
  • Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak het gerecht in ca. 25 min. goudbruin.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde appels met honingsaus

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Dessert, Fruit, Nagerecht
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 C of gasovenstand 4.
  • Schaal invetten.
  • Appels schillen, halveren en klokhuizen verwijderen.
  • Appels in schaal leggen en besprenkelen met citroensap.
  • Van noten 8 achterhouden, rest in stukjes fijnhakken.
  • Noten en 2 eetlepels honing door roomkaas (op kamertemperatuur) mengen.
  • Met eetlepel vulling als bolletjes in holten van appelhelften scheppen.
  • Rest van noten als garnering op roomkaas-mengsel leggen, iets aandrukken.
  • In kommetje calvados, honing en kaneel tot sausje roeren.
  • Sausje over appels schenken.
  • Appels in midden van oven ca. 20 minuten bakken, 'regelmatig bedruipen met saus.
  • Vier borden bestuiven met kaneel.
  • Appels uit oven nemen en over borden verdelen.
  • Achtergebleven saus (indien nodig) met 1 eetlepel water losroeren en over appels scheppen.