Saladetaart met Danish Blue
Aller Hande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Equipment
- lage taartvorm doorsnede ca. 26 cm
Ingrediënten
- 1 blikje pizzadeeg koelvitrine, Danerolles,
- 150 g peultjes
- zout
- 1 stengel bleekselderij
- ½ doosje kerstomaatjes
- 1 blikje maïskorrels netto ca. 150 g,
- 2 blaadjes witte gelatine
- 2 eetlepels melk
- 250 ml zure roompeper
- 1 zakje hazelnoten Baukje,
- 150 g Danish Blue kaas,
- 4 eetlepels olie
- 2 eetlepels rode wijnazijn,
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel suiker
- ½ eetlepel boter of margarine om in te vetten
Instructies
Voorbereiden:
- Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
- Vorm invetten en bodem en wanden bekleden met pizzadeeg.
- Met vork gaatjes in bodem prikken.
- In midden van oven bodem in ca. 15 minuten gaar bakken.
- Laten afkoelen.
- Peultjes schoonmaken en wassen.
- In pan met weinig water en zout peultjes ca. 3 minuten koken.
- Afgieten.
- Bleekselderij schoonmaken, wassen en in stukjes snijden.
- Kerstomaatjes wassen en halveren.
- Maïs afgieten.
- In kom peultjes, tomaat, bleekselderij en maïs voorzichtig door elkaar scheppen.
- In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
- In steelpan melk aan de kook brengen.
- Gelatine goed uitknijpen en van vuur af in hete melk oplossen.
- Iets laten afkoelen.
- Zure room erdoor roeren.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Mengsel over taartbodem uitstrijken.
- Salade erop scheppen.
- Taart in koelkast in ca. 1 uur laten opstijven.
- Hazelnoten grof hakken.
- Kaas in stukjes verdelen.
- In kommetje sausje kloppen van olie, azijn, mosterd, zout, peper en suiker.
Bereiden:
- Sausje over salade schenken. Kaas en noten erover strooien.