Brownies
Recept afdrukken
No ratings yet

Intense Chocolade Brownies

Geniet van deze intense chocolade brownies! Serveer ze met een bolletje vanille-ijs voor een hemelse combinatie.
Inclusief koeltijd1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Cake, Gebak
Porties: 20 Stuks
calorieën: 240kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 200 gram chocolade minstens 72% cacao
  • 200 gram boter
  • 100 gram bloem
  • 300 gram rietsuiker
  • 6 eieren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (Hetelucht Plus).
  • Smelt de chocolade en boter in een afgesloten stoomovenpan op 85°C gedurende 15 minuten.
  • Als je geen stoomoven hebt, smelt de chocolade dan au bain-marie.
  • Klop in een grote kom de bloem, suiker en eieren tot een dik lint.
  • Bekleed de bakvorm met bakpapier.
  • Roer het gesmolten chocolademengsel goed door met een garde en spatel het door de eimassa.
  • Giet het beslag in de vorm en plaats deze in een grote schaal.
  • Vul de schaal met water, zodat de taartvorm au bain-marie wordt verwarmd.
  • Kies voor de Professional-functie (3 stoominjecties, om de 10 minuten) op 180°C gedurende 40 minuten.
  • Als je geen oven met Professional-functie hebt, verleng dan de bereidingstijd met 5 minuten.
  • Laat de brownies volledig afkoelen in de koelkast, bij voorkeur een nacht lang.
  • Snijd de afgekoelde brownie in vierkantjes van 3 cm met een heet mes.

Nutrition

Calories: 240kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 4g | Vet: 14g | Zout: 0.1mg | Sugar: 19g