Recept afdrukken
No ratings yet

Pittige Aziatische Noedelsalade

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd4 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Noedels, Salade
Land van herkomst: Azië
Porties: 4 personen
calorieën: 450kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 pak zachte woknoedels 2 x 150g
  • 2 eetlepels Japanse sojasaus
  • 100 g slamelange met mosterdblad
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 rode paprika's in reepjes gesneden
  • 200 g gerookte kipfilet in plakken gesneden
  • 100 g cashewnoten
  • 1 bakje rucolacress

Instructies

  • Breng water aan de kook in een pan.
  • Doe de woknoedels in een zeef en hang deze 1-2 minuten in het hete water om ze op te warmen.
  • Doe de gewarmde woknoedels in een grote schaal en schep ze om met de Japanse sojasaus.
  • Meng de slamelange met mosterdblad in een andere kom met sesamolie en citroensap.
  • Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
  • Meng de gewassen groenten met de noedels in de schaal.
  • Voeg de reepjes rode paprika, plakjes gerookte kipfilet, cashewnoten en rucolacress toe aan de schaal en schep alles goed door elkaar.
  • Serveer de pittige Aziatische noedelsalade direct.

Notities

Wijnadvies:

Een licht gekoelde, fruitige witte wijn zoals een Gewürztraminer past goed bij de pittige Aziatische smaken van deze noedelsalade.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 1.5mg | Sugar: 3g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gezonde Donuts uit de Oven

Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Dessert, Gebak
Land van herkomst: Internationaal
Dieët: Vegetarisch
Porties: 12 donuts
calorieën: 220kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 250 g broodmix voor witbrood
  • 100 g boter
  • 1 ei losgeklopt
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Rasp van ¼ citroen
  • 100 ml melk
  • 50 g fijne tafelsuiker

Instructies

  • Doe de broodmix in een kom.
  • Laat 25 g boter smelten.
  • Roer de gesmolten boter, losgeklopt ei, vanillesuiker en citroenrasp door de melk.
  • Giet het melkmengsel bij de broodmix en kneed alles met een mixer of met de hand tot een soepel deeg.
  • Voeg indien nodig enkele eetlepels extra broodmix toe, zodat het deeg niet meer plakt.
  • Verdeel het deeg in 12 porties en vorm elk portie tot een balletje.
  • Druk vervolgens een gat in het midden van elk balletje om de donutvorm te creëren.
  • Laat het deeg ongeveer 30 minuten rijzen, tot het in omvang is verdubbeld.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bak de donuts in het midden van de oven gedurende ongeveer 15 minuten, tot ze gaar zijn.
  • Laat de rest van de boter smelten en doe deze in een grote schaal.
  • Haal de donuts uit de oven en wentel ze (nog warm) door de gesmolten boter, zodat ze aan alle kanten bedekt zijn.
  • Doe de fijne suiker in een zak, voeg de donuts toe en sluit de zak.
  • Schud de zak zodat elke donut rondom bedekt is met een laagje suiker.

Notities

Deze gezonde donuts zijn heerlijk als tussendoortje of als traktatie bij een kopje koffie of thee. Enjoy!

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 4g | Vet: 12g | Sugar: 7g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gemengde Vleeswaren Antipasti

Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Vlees, Voorgerechten
Land van herkomst: Italië
Porties: 1 persoon
calorieën: 320kcal
Auteur: ChatGTP

Equipment

Ingrediënten

  • 1 cacciatori-worstje
  • 1 sacchetino-worstje
  • 1 schaaltje Antipasti crudo Italiaanse vleeswaren spinata romana, salami en coppa di parma
  • Zoetzure uitjes optioneel

Instructies

  • Snijd de worstjes in dunne plakjes.
  • Rangschik de plakjes worstjes samen met de Italiaanse vleeswaren op een grote schaal.
  • Serveer met zoetzure uitjes, indien gewenst.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals Chianti Classico of een fruitige witte wijn zoals Vermentino vormt een goede aanvulling op deze gemengde vleeswaren antipasti.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 20g | Vet: 26g | Zout: 4mg | Sugar: 1g

Recept afdrukken
No ratings yet

Marokkaanse Honingkoekjes

Chabakia
Bereidingstijd2 uur
Recept categorieën: Koek
Land van herkomst: Marokko
Porties: 4 personen
calorieën: 950kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 110 g amandelen gepeld
  • 125 g sesamzaad
  • 250 g patentbloem
  • ½ zakje bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gedroogde gist
  • 1 envelopje saffraan
  • 50 g boter
  • 1 ei
  • 1 eetlepel natuurazijn
  • 1 liter zonnebloemolie
  • 700 g vloeibare honing

Instructies

  • Deeg maken:
  • Maal de amandelen fijn in een keukenmachine.
  • Rooster het sesamzaad goudbruin in een droge koekenpan.
  • Zeef de bloem boven een grote kom en meng met het amandelmeel, tweederde van het geroosterde sesamzaad, bakpoeder en kaneel.
  • Los de gist op in 2 eetlepels lauwwarm water en week hierin de saffraan.
  • Smelt de boter (eventueel in de magnetron).
  • Roer in een kom het saffraan-gistmengsel, ei, azijn en een mespunt zout door de gesmolten boter.
  • Meng het botermengsel met je vingers door het bloemmengsel.
  • Voeg nog enkele lepels water toe en kneed het geheel snel tot een soepel deeg.
  • Laat het deeg 10 minuten rusten en verdeel het dan in ballen ter grootte van sinaasappels.
  • Verpak de deegballen in plasticfolie om uitdrogen te voorkomen.
  • Koekjes bakken:
  • Verhit de olie in een frituurpan tot 180°C.
  • Breng een laag water aan de kook in een ruime pan.
  • Laat de honing uit de potten in een kleine pan lopen.
  • Hang de kleine pan in de pan met kokend water en verwarm de honing op zeer laag vuur (niet laten koken!
  • ).
  • Rol de deegballen op een met bloem bestoven werkblad uit tot deeglappen van 2 mm dik.
  • Snijd repen van 18 cm lang en 2 cm breed uit de deeglappen.
  • Maak 'wokkels': rol elke reep twee keer losjes op, vouw de onderste deegreep over de wokkel en druk deze aan de bovenkant vast.
  • Frituur de koekjes (chabakia) in kleine porties goudbruin.
  • Haal de porties met een schuimspaan uit de frituurolie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Laat de chabakia even drijven in de verwarmde honing, zodat ze de honing kunnen absorberen.
  • Neem de koekjes uit de honing, leg ze naast elkaar op een grote schaal en bestrooi ze royaal met het achtergehouden sesamzaad.

Notities

Wijnadvies:

Deze zoete en aromatische koekjes gaan goed samen met een glas Marokkaanse muntthee. De verfrissende smaak van de thee vormt een perfect contrast met de rijke zoetheid van de honingkoekjes en helpt de smaken in balans te brengen.

Nutrition

Calories: 950kcal | koolhydraten: 143g | Protein: 15g | Vet: 38g | Zout: 0.1mg | Sugar: 95g

Recept afdrukken
No ratings yet

Caesar Salade met Kip en Stokbrood

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Lunch, Salade
Land van herkomst: Internationaal
Porties: 4
calorieën: 400kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 1 schaaltje kipfilet in blokjes ca. 350 g
  • 5 eetlepels boter
  • 1 krop ijsbergsla
  • 1 rode paprika
  • 1 doosje cherrytomaten 250 g
  • 2 dozen Caesar salade mix à 114 g
  • Bruin stokbrood

Instructies

  • Kook de eieren in een steelpannetje in kokend water gedurende 7 minuten, spoel ze vervolgens af onder koud water en pel ze.
  • Bestrooi de kipblokjes met zout en peper.
  • Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak de kipblokjes in ongeveer 5 minuten goudbruin en gaar.
  • Maak de ijsbergsla schoon, droog deze en snijd in repen.
  • Snijd de rode paprika schoon en snijd deze in stukjes.
  • Was de cherrytomaten.
  • Snijd de cherrytomaten en eieren in partjes.
  • Meng in een grote schaal de ijsbergsla, paprika, gebakken kip en inhoud van de dozen Caesar salade mix door elkaar.
  • Garneer met partjes tomaat en ei.
  • Serveer met stokbrood en de rest van de boter.

Notities

Wijnadvies:

Deze Caesar salade met kip gaat goed samen met een frisse witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 2mg | Sugar: 5g

Recept afdrukken
No ratings yet

Linzensalade met Blauwe Kaas en Basilicumvinaigrette

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Salade
calorieën: 320kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 2 blikjes linzen à 400 g
  • 1 bakje kerstomaatjes 250 g
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 bakje kastanjechampignons 250 g
  • 1 zak eikenbladslamelange 100 g
  • 1 stuk blauwe kaas gorgonzola (ongeveer 150 g)
  • 8 eetlepels basilicumvinaigrette fles à 250 ml

Instructies

  • Bak de ciabatta volgens de gebruiksaanwijzing af.
  • Laat de linzen uitlekken.
  • Halveer de kerstomaatjes.
  • Maak de kastanjechampignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de champignons in 5 minuten gaar en bruin.
  • Leg de eikenbladslamelange in een grote schaal.
  • Verdeel de linzen, kerstomaatjes en champignons over de sla.
  • Verdeel de blauwe kaas in stukjes en strooi deze over de salade.
  • Schud de basilicumvinaigrette goed en verdeel deze over de salade.
  • Serveer met ciabatta.

Notities

Deze linzensalade met de romige textuur van de blauwe kaas en de frisheid van de basilicumvinaigrette vraagt om een lichte rode wijn met een fruitige smaak, zoals een Pinot Noir of een Beaujolais.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 12g | Vet: 18g | Zout: 1.5mg | Sugar: 5g

Brownies
Recept afdrukken
No ratings yet

Intense Chocolade Brownies

Geniet van deze intense chocolade brownies! Serveer ze met een bolletje vanille-ijs voor een hemelse combinatie.
Inclusief koeltijd1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Cake, Gebak
Porties: 20 Stuks
calorieën: 240kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 200 gram chocolade minstens 72% cacao
  • 200 gram boter
  • 100 gram bloem
  • 300 gram rietsuiker
  • 6 eieren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (Hetelucht Plus).
  • Smelt de chocolade en boter in een afgesloten stoomovenpan op 85°C gedurende 15 minuten.
  • Als je geen stoomoven hebt, smelt de chocolade dan au bain-marie.
  • Klop in een grote kom de bloem, suiker en eieren tot een dik lint.
  • Bekleed de bakvorm met bakpapier.
  • Roer het gesmolten chocolademengsel goed door met een garde en spatel het door de eimassa.
  • Giet het beslag in de vorm en plaats deze in een grote schaal.
  • Vul de schaal met water, zodat de taartvorm au bain-marie wordt verwarmd.
  • Kies voor de Professional-functie (3 stoominjecties, om de 10 minuten) op 180°C gedurende 40 minuten.
  • Als je geen oven met Professional-functie hebt, verleng dan de bereidingstijd met 5 minuten.
  • Laat de brownies volledig afkoelen in de koelkast, bij voorkeur een nacht lang.
  • Snijd de afgekoelde brownie in vierkantjes van 3 cm met een heet mes.

Nutrition

Calories: 240kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 4g | Vet: 14g | Zout: 0.1mg | Sugar: 19g