Kabeljauwragoût
Servings: 2
Calories:
Equipment
- magnetronschaal Ø24 cm
- magnetronfolie
Ingrediënten
Instructies
- Snijd de kabeljauw in stukjes van ± 2 cm, leg de stukjes in de schaal en besprenkel ze met het citroensap.
- Dek de schaal met magnetronfolie af en laat de vis op 3/4 van het vermogen (525 Watt) in ± 2 minuten garen.
- Hak intussen de amandelen grof en knip de bieslook fijn.
- Doe de boter in een magnetronkommetje en verwarm hem in de magnetron ± 11/2 minuut op vol vermogen (700 Watt).
- Roer er de bloem, het bouillonpoeder en de slankroom door en verwarm de saus onafgedekt ± 3 minuten op vol vermogen; roer halverwege door.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Strooi de amandelen over de visblokjes (laat het kookvocht van de vis in de schaal).
- Schenk de saus over de vis en laat alles onafgedekt op 3/4 van het vermogen in 3-4 minuten warm en gaar worden.
- Bestrooi met de bieslook en serveer met (wilde) rijst en een courgettesalade.