Vleesspiesjes met exotische saus
Aller Hande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Equipment
- meloenbolletjeslepel,
- 8 houten satéstokjes,
Ingrediënten
- 1 rode paprika
- 1 ½ komkommer
- 4 blaadjes sla
- 1 dunne prei
- 16 plakjes varkensfricandeau ca 200 g.,
- 1 ½ dl exotische saus flesje, Calvé,
- 4 eetlepels gemalen kokos
Instructies
- Paprika schoonmaken, wassen en in 16 reepjes van ca. 2 x 4 cm snijden.
- Komkommers schillen, halveren en met eetlepel zaadjes eruit scheppen.
- Uit komkommer met meloenbolletjeslepel 24 bolletjes steken.
- Sla wassen, uitslaan, nerven eruit scheuren en halveren.
- Prei schoonmaken, wassen en in ringetjes snijden.
- Fricandeauplakjes op aanrecht uitspreiden en besmeren met helft van saus.
- Bestrooien met kokos.
- Telkens 2 fricandeauplakjes op elkaar leggen.
- Slablaadjes erop leggen. Oprollen en rolletjes aan
- zijkanten indien nodig bijsnijden.
- Met scherp mes halveren.
- Achtereenvolgens aan spiesjes steken: komkommerbolletje, vleesrolletje, paprikareepje, komkommerbolletje, vleesrolletje, paprikareepje en komkommerbolletje.
- Op dezelfde manier andere 7 spiesjes maken.
- Rest van saus over vier bordjes verdelen.
- Spiesjes erin leggen.
- Bestrooien met prei.