Hemelse Chocolade-Explosie Muffins
Porties: 20 personen
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en plaats een muffinbakvorm met losse muffinvormpjes erin.
- Hak de chocolade in kleine stukjes.
- Zet alle ingrediënten in de juiste hoeveelheid klaar op kamertemperatuur.
- Meng in een kom de bloem, cacaopoeder, zout, kaneel, bakpoeder en baking soda.
- In een andere kom mix je de suiker, boter, karnemelk en de eieren.
- Voeg het droge mengsel toe aan het natte mengsel en roer met een spatel tot het net is opgenomen (niet te lang mengen om overwerken te voorkomen).
- Voeg 3/4 van de gehakte chocolade toe aan het beslag en roer het door.
- Vul de muffinvormpjes gelijkmatig met het beslag (ongeveer 2/3 vol per cupje).
- Strooi de overgebleven stukjes chocolade over de bovenkant.
- Bak ongeveer 18 minuten.
- Een satéprikker moet er droog uitkomen.
- Laat afkoelen op een rooster en bewaar in een trommel of vershoudfolie (niet in de koelkast om uitdroging te voorkomen!
- ).