Recept afdrukken
No ratings yet

Hemelse Chocolade-Explosie Muffins

Voorbereidingstijd20 minuten
wachttijd18 minuten
Totale tijd38 minuten
Recept categorieën: Chocolade, Cupcakes / Muffins
Land van herkomst: Nederland
Porties: 20 personen
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 150 gram chocolade
  • 300 gram bloem
  • 100 gram basterdsuiker
  • 150 gram suiker
  • 80 gram cacaopoeder
  • ¼ tl zout
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 250 ml karnemelk

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en plaats een muffinbakvorm met losse muffinvormpjes erin.
  • Hak de chocolade in kleine stukjes.
  • Zet alle ingrediënten in de juiste hoeveelheid klaar op kamertemperatuur.
  • Meng in een kom de bloem, cacaopoeder, zout, kaneel, bakpoeder en baking soda.
  • In een andere kom mix je de suiker, boter, karnemelk en de eieren.
  • Voeg het droge mengsel toe aan het natte mengsel en roer met een spatel tot het net is opgenomen (niet te lang mengen om overwerken te voorkomen).
  • Voeg 3/4 van de gehakte chocolade toe aan het beslag en roer het door.
  • Vul de muffinvormpjes gelijkmatig met het beslag (ongeveer 2/3 vol per cupje).
  • Strooi de overgebleven stukjes chocolade over de bovenkant.
  • Bak ongeveer 18 minuten.
  • Een satéprikker moet er droog uitkomen.
  • Laat afkoelen op een rooster en bewaar in een trommel of vershoudfolie (niet in de koelkast om uitdroging te voorkomen!
  • ).

Amandelcakejes
Recept afdrukken
No ratings yet

Limoen Amandelcakejes uit Australië

Recept categorieën: Cake, Gebak
Land van herkomst: Australië
Dieët: Vegetarisch
Porties: 12 stuks
calorieën: 275kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 50 g gepelde amandelen
  • 75 g bloem gezeefd
  • 150 g poedersuiker
  • Schil van 1/2 limoen geraspt
  • 5 eieren
  • 200 g boter gesmolten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C en vet de muffinvormpjes in of plaats cupcakepapiertjes erin.
  • Maal de amandelen fijn in een keukenmachine of met een vijzel.
  • Meng de gemalen amandelen in een grote kom met de gezeefde bloem, poedersuiker (houd 1 eetlepel apart) en geraspte limoenschil.
  • Klop in een vetvrije kom de eiwitten met een mespunt zout tot ze schuimig maar niet stijf zijn.
  • Spatel voorzichtig de opgeklopte eiwitten door de droge ingrediënten.
  • Roer vervolgens voorzichtig de gesmolten boter door het amandelmengsel.
  • Vul de muffinvormpjes tot twee derde met het beslag en bak ze in het midden van de oven gedurende 20-25 minuten, tot ze goudbruin zijn.
  • Laat de cakejes 5 minuten in de vormpjes zitten en laat ze daarna verder uitdampen op een rek.
  • Bestrooi de cakejes met de overgebleven poedersuiker

Notities

Een zoete, mousserende wijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij deze heerlijke en licht zoete amandelcakejes.

Nutrition

Serving: 1cakeje | Calories: 275kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 4g | Vet: 21g | Zout: 0.1mg | Sugar: 12g