Recept afdrukken
No ratings yet

Spruitjes met roergebakken rundvlees

Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Rundvlees, Vlees
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 250 g zilvervliesrijst
  • 50 g pecannoten grofgehakt
  • 400 g spruitjes panklaar
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 250 g runderreepjes
  • 3 eetlepels lichte sojasaus
  • 2 rode paprika's in blokjes
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • 100 g cheddar kaas, in blokjes

Instructies

  • Zilvervliesrijst volgens gebruiksaanwijzing bereiden.
  • Pecannoten in droge koekenpan met antiaanbaklaag kort roosteren en laten afkoelen.
  • Spruitjes 5 minuten koken en afgieten.
  • Intussen in wok olie verhitten.
  • Runderreepjes 3 minuten roerbakken, afblussen met sojasaus en pittig op smaak brengen met peper.
  • Paprika, spruiten en sinaasappelsap erdoor roeren en 5 minuten al omscheppend bakken.
  • Kaas op het laatst door spruitjesschotel scheppen (kaas niet helemaal laten smelten).
  • Rijst over vier borden verdelen en spruitjesschotel erop leggen.
  • Pecannoten erover strooien.

Notities

Spruitjes zitten boordevol vitamine C en zijn daarmee een ideale wintergroente.
Kook ze - in tegenstelling tot andere groenten - in ruim water.
Op die manier gaat er zo min mogelijk vitamine C verloren.
Door de kooktijd kort te houden worden 'kookluchtjes' en 'het zwaar op de maag liggen' voorkomen.