Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Lasagne Bolognese uit de Oven

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Ovenschotel, Pasta, Rundvlees, Varkensvlees
Dieët: Glutenvrij
Porties: 4
calorieën: 545kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 100 g magere gerookte spekreepjes
  • 300 g rundergehakt
  • 300 g winterpeen
  • 300 g bleekselderij
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 70 g tomatenpuree
  • 800 g tomatenblokjes
  • 200 ml water
  • 12 bladen glutenvrije lasagne
  • 250 g ricotta
  • 50 g Parmigiano Reggiano

Instructies

  • Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 4 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg het gehakt toe en bak nog 4 minuten.
  • Snijd ondertussen de winterpeen en bleekselderij in blokjes.
  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Voeg deze toe aan het gehakt en bak nog 5 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes en het water toe.
  • Laat nog 5 minuten zachtjes koken.
  • Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Schep een flinke eetlepel saus in elk ovenschaaltje.
  • Leg daarop een lasagneblad.
  • Bedek met saus en leg daar weer een blad op.
  • Herhaal dit proces totdat elk schaaltje 3 lasagnebladen heeft met een laag saus erbovenop.
  • Verdeel de ricotta over de 4 schaaltjes.
  • Rasp de Parmezaan erboven.
  • Bak de schaaltjes lasagne in 45 minuten gaar.
  • Dek ze af met aluminiumfolie als de lasagne te donker dreigt te worden.

Nutrition

Calories: 545kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 29g | Vet: 31g | Zout: 1.4mg | Sugar: 9g