IJsbom verrassing voor kinderen
Servings: 8 personen
Calories:
Equipment
- pakje sterretjes
- puddingvorm, van 1½ lt.
Ingrediënten
Voor de bom:
- 1 cakerol
- 1 dl koffielikeur bijv. Tia Maria
- ½ l koffie cappuccino ijs
- ½ l chocolade ijs
- ½ l Stracciatella ijs.
Voor de garnering:
- olie
- 150 g bittere chocolade
- 1½ dl slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 10 hulstblaadjes
Instructies
IJs:
- Vorm dun invetten.
- Met scherp mes cakerol in dunne plakken snijden.
- Binnenkant van de vorm ermee bekleden.
- Besprenkelen met koffielikeur.
- Met steeds weer in koud water gedoopte lepel een dikke laag Koffie/ cappuccino ijs op de
- cakeplakjes uitstrijken.
- Afgedekt in de diepvriezer in 1 uur laten bevriezen.
- Op dezelfde wijze een laag chocolade ijs uitstrijken.
- Afgedekt in diepvriezer in 1 uur laten bevriezen.
- Vorm verder opvullen met Stracciatella ijs.
- Afgedekt in de diepvriezer 2 uur laten bevriezen.
- Blaadjes afspoelen en goed droogdeppen.
- Aan één kant licht bestrijken met olie.
- Au bainmarie chocolade laten smelten.
- Blaadjes met ingevette kant door gesmolten chocolade halen.
- In koelkast laten opstijven.
- Chocolade voorzichtig van hulstblaadjes afhalen.
Garnering:
- Slagroom met vanillesuiker stijfkloppen.
- Overdoen in een spuitzak met kartelmond.
- IJsbom 15 min. voor gebruik uit diepvriezer halen.
- Vorm enige tellen in heet water dompelen.
- Platte schaal op vorm leggen.
- Samen keren en bom op schaal laten glijden.
- Garneren met toefjes slagroom en chocolade hulstblaadjes.
- In hart van cakerolletjes vuursterretjes steken.
- Aansteken en opdienen.