Recept afdrukken
No ratings yet

Couscous met Pittige Kip, Perzik en Snijbonen

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Marokko
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4
calorieën: 500kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 blik perziken op lichte siroop 410 g
  • 300 g snijbonen
  • 2 eetlepels olie
  • 400 g kipfilet in blokjes gesneden
  • 250 g champignons fijn schoongeveegd en gehalveerd
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 300 g couscous
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Laat de perziken uitlekken (vang het sap op) en snijd ze in stukjes.
  • Snijd de snijbonen in ruitjes.
  • Verhit de olie in een braadpan en bak de kipblokjes goudbruin.
  • Voeg de champignons toe en bak ze 1 minuut mee.
  • Roer de tomatenpuree en chilipoeder erdoor.
  • Voeg het perziksap en 100 ml water toe, dek af en laat de kip op laag vuur 15 minuten stoven.
  • Kook intussen de snijbonen in 5-7 minuten beetgaar.
  • Laat de couscous 5 minuten wellen in kokend water met wat zout.
  • Meng de perzikstukjes door de kip en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de couscous over vier borden.
  • Schep het kipmengsel en de snijbonen over de couscous.

Notities

Garneer met verse kruiden zoals koriander of peterselie voor extra smaak.
Serveer met een partje citroen voor een frisse touch.

Nutrition

Calories: 500kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 35g | Vet: 15g | Sugar: 12g