Recept afdrukken
No ratings yet

Gegratineerde Mosselen met Romige Emmentaler Saus

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Recept categorieën: Hapjes, Voorgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: Europa, Frankrijk
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

  • 24 gekookte mosselen in de schelp
  • liter crème fraîche
  • 2 eetlepels geraspte emmentaler
  • Kerriepoeder
  • Peper

Instructies

  • Verwijder van iedere mossel een schelp, zodat de mossel in een schelphelft achterblijft.
  • Leg de mosselen in een platte ovenschaal of op 2 ovenvaste borden.
  • Klop de eidooier samen met de crème fraîche, de geraspte emmentaler, een mespunt kerriepoeder en peper los.
  • Schep dit mengsel op de mosselen.

Notities

Wijnadvies:

Deze gegratineerde mosselen zijn heerlijk als voorgerecht of als luxe hapje bij een glas gekoelde witte wijn, zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio. Serveer ze warm uit de oven voor de beste smaakervaring.