Pom­poen­la­sag­ne
Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Pompoenlasagne met Gorgonzola en Erwten

Voorbereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd1 uur
Totale tijd1 uur 25 minuten
Recept categorieën: Kaas, Pasta
Dieët: Vegetarisch
Porties: 6
calorieën: 415kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 200 g gorgonzola piccante 48+
  • 450 g ricotta
  • 125 g crème fraîche
  • 3 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes verse tijm
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 900 g tuinerwten diepvries, ontdooid
  • 115 g ongezouten pecannoten
  • 700 g pompoen lasagnebladen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd de gorgonzola in kleine stukjes.
  • Meng de ricotta met de handmixer samen met de gorgonzola en crème fraîche tot een glad mengsel.
  • Snipper de sjalotjes, snijd de knoflook fijn en ris de blaadjes van de takjes tijm.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalotjes, knoflook en tijmblaadjes gedurende 3 minuten op laag vuur.
  • Doe de ontdooide tuinerwten in een vergiet en giet er kokend water over.
  • Laat goed uitlekken en pureer ze met een staafmixer.
  • Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Hak de pecannoten fijn.
  • Vet de ovenschaal in met de resterende olie.
  • Maak laagjes in de ovenschaal door telkens ¼ van de pompoenlasagne, ⅓ van de gepureerde tuinerwten en ⅓ van het ricottamengsel te gebruiken.
  • Bestrooi met de gehakte pecannoten.
  • Bak de lasagne ongeveer 60 minuten in de voorverwarmde oven tot deze gaar is.
  • Dek indien nodig af met aluminiumfolie als de noten te donker worden.

Notities

Deze romige en hartige pompoenlasagne wordt goed begeleid door een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige Rosé.

Nutrition

Calories: 415kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 16g | Vet: 27g | Zout: 0.8mg | Sugar: 5g