Recept afdrukken
No ratings yet

Mediterranean breeze

Allerhande 2002
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Dranken, Koude Dranken
Land van herkomst: Mediterraan
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 1 kilo perziken of blik perziken op sap (820 g)
  • 4 eetlepels Pastis of Pernod slijter
  • 20 ijsblokjes
  • ½ liter mousserende droge witte wijn brut

Instructies

  • Perziken schillen en pit verwijderen of perziken uit blik laten uitlekken.
  • Perziken in keukenmachine pureren.
  • Perzikpuree door zeef wrijven en 1/2 liter afmeten.
  • Pastis erdoor roeren. IJsblokjes in keukenmachine vergruizen.
  • IJsgruis over glazen verdelen.
  • Mousserende wijn met garde door perzikpuree kloppen en over ijs schenken.
  • Rietjes erin zetten.

Notities

Voedingswaarden
energie 135 kcal
eiwit 11 g
koolhydraten 12 g

Recept afdrukken
No ratings yet

Framboos watermeloen shake

AllerHande augustus 2001
Recept categorieën: Dranken, Fruit, Koude Dranken

Equipment

Ingrediënten

  • 150 g frambozen
  • 2 bananen
  • 1 kg watermeloen
  • 4 druppel(s) balsamicoazijn

Instructies

  • Frambozen wassen en in zeef laten uitlekken.
  • Bananen pellen en in plakjes snijden.
  • In diepvriesdoos frambozen en banaan in ca. 12 uur in diepvries laten bevriezen.
  • Watermeloen schillen, pitten verwijderen en ca. 800 g vruchtvlees in blokjes snijden.
  • Rest van watermeloen in 4 mooie dunne plakken snijden.
  • Watermeloen, banaan, frambozen en balsamicoazijn in keukenmachine tot schuimige drank pureren.
  • Shake over glazen verdelen.
  • Plakken watermeloen insnijden en aan rand van glazen steken.
  • Rietjes in shakes steken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Blue hawaiian

Porties: 1 glas
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 30 ml bacardi - wit
  • 30 ml blue curacao
  • 60 ml ananas sap
  • 30 ml kokosroom
  • gecrushed ijs
  • ijsblokjes

Instructies

  • Vul een longdrinkglas voor de helft met ijsgruis.
  • Doe alle ingrediënten in een shaker en voeg enkele ijsblokjes toe.
  • Even shaken en in het glas schenken.
  • Garneer bijvoorbeeld met twee rietjes