Recept afdrukken
No ratings yet

Torentje van mozzarella en Galliaham

: Allerhande 2002
Recept categorieën: Kaas, Varkensvlees, Voorgerechten
Land van herkomst: Italië
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 grote trostomaten of 2 vleestomaten
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 2 bolletjes mozzarella a 125 g
  • 75 g rucolasla
  • 8 plakken Galliaham
  • 15 g basilicum verse

Instructies

  • Ovengrill voorverwarmen.
  • Boven- en onderkant van tomaten snijden, tomaten in 4 mooie plakken snijden.
  • Plakken op bakplaat leggen en besprenkelen met basilicumolie, zout en peper.
  • Tomaten onder grill ca. 2 minuten roosteren en laten afkoelen.
  • Intussen mozzarella afgieten en in blokjes snijden.
  • Bestrooien met zout en peper.
  • Rucola grof snijden.
  • Plakken ham in lengte dubbelvouwen.
  • Steeltjes van basilicum plukken, grote bladeren grof scheuren.
  • Ringvorm op bord zetten en plak tomaat erin leggen.
  • Laagje rucola op tomaat leggen.
  • Hierop kwart van mozzarellablokjes leggen, beetje aandrukken.
  • Afdekken met plak tomaat.
  • Ringvorm voorzichtig omhoog trekken en verwijderen.
  • Rond slatorentje rand van 2 repen ham maken.
  • Zo nog 3 torentjes maken.
  • Basilicumblaadjes rondom strooien en als garnering grof peper boven borden malen.