Torentje van mozzarella en Galliaham
: Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 2 grote trostomaten of 2 vleestomaten
- 4 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum
- zout en versgemalen zwarte peper
- 2 bolletjes mozzarella a 125 g
- 75 g rucolasla
- 8 plakken Galliaham
- 15 g basilicum verse
Instructies
- Ovengrill voorverwarmen.
- Boven- en onderkant van tomaten snijden, tomaten in 4 mooie plakken snijden.
- Plakken op bakplaat leggen en besprenkelen met basilicumolie, zout en peper.
- Tomaten onder grill ca. 2 minuten roosteren en laten afkoelen.
- Intussen mozzarella afgieten en in blokjes snijden.
- Bestrooien met zout en peper.
- Rucola grof snijden.
- Plakken ham in lengte dubbelvouwen.
- Steeltjes van basilicum plukken, grote bladeren grof scheuren.
- Ringvorm op bord zetten en plak tomaat erin leggen.
- Laagje rucola op tomaat leggen.
- Hierop kwart van mozzarellablokjes leggen, beetje aandrukken.
- Afdekken met plak tomaat.
- Ringvorm voorzichtig omhoog trekken en verwijderen.
- Rond slatorentje rand van 2 repen ham maken.
- Zo nog 3 torentjes maken.
- Basilicumblaadjes rondom strooien en als garnering grof peper boven borden malen.