Recept afdrukken
No ratings yet

Flinterige Notenflensjes

Crêpelines
Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4
calorieën: 250kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 100 g kokosbloesemsuiker een gezondere suikeroptie
  • Snufje zeezout
  • 5 scharreleieren
  • 6 dl ongezoete amandelmelk
  • Boter om te bakken
  • 150 g gemengde noten bijvoorbeeld hazelnoten, walnoten, amandelen
  • 25 g kokosbloesemsuiker
  • 1 dl ongezoete plantaardige slagroom
  • 1 eetlepel ahornsiroop als suikervervanger
  • Notenlikeur naar keuze

Instructies

  • Maak een glad beslag van gezeefde bloem, kokosbloesemsuiker, zeezout, eieren en amandelmelk.
  • Rooster de gemengde noten lichtjes in een pan en maal ze fijn met behulp van de amandelmolen.
  • Voeg kokosbloesemsuiker toe en breng op smaak met opgeklopte plantaardige slagroom gezoet met ahornsiroop.
  • Bak flinterdunne flensjes met het beslag.
  • Doop de flensjes direct na het bakken in de notenlikeur, rol ze op en rangschik ze naast elkaar op een schaal.
  • Serveer elk flensje met een royale topping van de notenpuree.

Notities

  • Experimenteer met verschillende notencombinaties, zoals walnoten of amandelen.
  • Voeg een vleugje rum of cognac toe aan de notenlikeur voor een extra vleugje luxe.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 8g | Vet: 10g | Sugar: 10g