Recept afdrukken
No ratings yet

Garnalen en Sushirijst in Slabladwraps

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hapjes, Rijst, Zeevruchten
Land van herkomst: Japan
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 157kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 100 g sushirijst
  • 1 little gem slakropje per 2 stuks verpakt
  • ¼ rode peper in dunne reepjes
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 100 g Hollandse garnalen

Instructies

  • Bereid de sushirijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Maak 12 blaadjes los van de sla en was ze grondig.
  • Roer de rode peper door de zonnebloemolie in een kommetje.
  • Leg op elk slablad een schepje rijst.
  • Verdeel de garnalen over de rijst en druppel een klein beetje peperolie erover.
  • Vouw de slabladen dicht en serveer direct.

Notities

Wijnadvies:

Geniet van deze frisse en lichte maaltijd met een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio uit Italië of een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland.

Nutrition

Calories: 157kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 7g | Vet: 8g | Zout: 0.4mg | Sugar: 0.5g