Salade met Spekjes en Gekruide Amandelen
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 5 eetlepels olijfolie
- 150 gr ontbijtspek plakjes
- 2 zakjes amandelen 65 gr elk, bijvoorbeeld van Baukje
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 1 blikje mandarijntjes netto 312 gr
- 2 eetlepels citroensap
- 2 theelepels mosterd
- Zout en peper naar smaak
- 3 zakjes gemengde sla 200 gr elk
Instructies
- Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie.
- Bak het ontbijtspek in ongeveer 3 minuten knapperig.
- Haal het spek uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier.
- Voeg de amandelen toe aan het achtergebleven bakvet.
- Bak de amandelen al omscheppend in ongeveer 3 minuten lichtbruin.
- Voeg vervolgens de Italiaanse kruiden toe en bak al omscheppend nog 1 minuut, zodat alle amandelen bedekt zijn met de kruiden.
- Laat ze daarna afkoelen.
- Laat de mandarijntjes uitlekken in een zeef.
- Vang hierbij 2 eetlepels sap op.
- In een kom roer je het mandarijnsap, citroensap, mosterd, zout en peper tot een dressing.
- Voeg de resterende olijfolie toe en klop alles goed door elkaar.
- Meng in de slaschaal de gemengde sla, gekruide amandelen, spekjes, mandarijntjes en de dressing door elkaar.