Recept afdrukken
No ratings yet

Gestoofde Peren in Rode Wijnsiroop met Amandelijs

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd18 minuten
Recept categorieën: Fruit, Nagerecht
Land van herkomst: Europa
Porties: 4
calorieën: 520kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 4 grote stevige peren bijv. Doyenne du Comice
  • 500 ml fruitige soepele rode wijn
  • 150 g suiker
  • 8 gekneusde zwarte peperkorrels
  • 55 g amandelschaafsel
  • ½ liter vanilleroomijs

Instructies

  • Schil de peren van boven naar beneden, maar laat de steeltjes eraan zitten.
  • Breng in een smalle pan de rode wijn met suiker en gekneusde peperkorrels aan de kook.
  • Draai het vuur lager en zet de peren in de pan.
  • Laat ze 15 minuten zachtjes koken.
  • Draai het vuur uit en laat de peren in het kookvocht afkoelen.
  • Haal de peren uit de pan.
  • Zeef het kookvocht en laat het inkoken tot een lichte siroop.
  • Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge koekenpan.
  • Snijd de peren in de lengte doormidden en verwijder met een mesje of meloenboor het klokhuis.
  • Leg de peerhelften op vier borden.
  • Haal het ijs uit de vriezer en laat het iets zacht worden.
  • Schep met een kleine ijsbolletjestang of in heet water gedoopte eetlepel 8 kleine bolletjes uit het ijs.
  • Leg in elke peerholte een bolletje ijs en verdeel het geroosterde amandelschaafsel erover.
  • Schenk de wijnsiroop over de peren en serveer direct.

Notities

Wijnadvies:

Deze heerlijke gestoofde peren passen perfect bij een glas zoete rode wijn, zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon.

Nutrition

Calories: 520kcal | koolhydraten: 74g | Protein: 6g | Vet: 19g | Zout: 0.2mg | Sugar: 64g