Appelpannenkoek
Porties: 2 stuks
Ingrediënten
- 40 g bloem
- 1 mespunt zout
- 0.4 stuk(eieren
- 0.1 l magere melk
- 7 gram vloeibare margarine
- 0.2 snufje kaneel
- 0.4 stuk(appels
Instructies
- Zeef de bloem of het bakmeel met het zout in een kom, maak een kuiltje in het midden en breek daarin de eieren.
- Voeg ca. 2 deciliter melk toe en roer het geheel met een garde of handmixer tot een glad beslag.
- Verdun het beslag al roerende met de rest van de melk.
- Roer er een mespuntje kaneel door.
- Laat het beslag eventueel ca. 30 minuten rusten.
- Het zetmeel kan de melk dan absorberen, waardoor het beslag meer binding krijgt.
- Verhit wat margarine in een koekenpan en wacht tot een deel van het schuim is weggetrokken.
- Bak per pannenkoek 3 of meer schijven appel aan beide kanten.
- Schep met een soepopscheplepel zoveel beslag over de appels in de pan, zodat de bodem bedekt is.
- Laat het beslag met een draaiende beweging van de pan over de bodem uitvloeien.
- Bak de pannenkoek op een matig hoog vuur tot de onderkant lichtbruin is, draai het vuur laag en wacht tot de bovenkant van de pannenkoek droog is (2-3 minuten).
- Keer de pannenkoek om met een pannenkoekmes en bak de andere kant op een matig hoog vuur lichtbruin (1/2-1 minuut).
- Laat de pannenkoek op een bord glijden en houd hem warm door het bord op een pan met heet water te zetten.
- Bak de overige pannenkoeken op dezelfde manier.