Recept afdrukken
No ratings yet

Biscuitrol met limoencrème en zomerfruit

AllerHande jubileumnummer 2003
Recept categorieën: Fruit, Gebak, Taart
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 150 g kristalsuiker fijne pak à 750 g
  • 75 g bloem
  • 25 g maïzena
  • 1 limoen
  • 1 bakje mascarpone 250 g
  • 100 g zomerfruit diepvries (bak à 300 g), ontdooid
  • poedersuiker

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 175 °C.
  • In grote pan laag water aan de kook brengen.
  • Eieren boven hittebestendige kom breken.
  • Mespunt zout en 100 g suiker toevoegen.
  • Vuur laag draaien en kom in pan hangen (au bain marie).
  • Met mixer eimassa 10 minuten kloppen, tot dikke, luchtige massa ontstaat die als lint van gardes loopt.
  • Kom uit pan nemen.
  • Bloem en maïzena in gedeelten boven eimassa zeven en erdoor spatelen.
  • Bakplaat bekleden met bakpapier en bestuiven met bloem.
  • Biscuitbeslag op bakplaat scheppen en met spatel of pannenkoekmes uitstrijken tot rechthoek van ca. 35 x 30 cm en 1 cm dikte.
  • Deeg in 10 minuten lichtbruin en gaar bakken.
  • Bakplaat uit oven nemen.
  • Bakpapier met deeg eraf tillen en op werkvlak leggen.
  • Deeg meteen oprollen.
  • Van halve limoen schil raspen en vrucht uitpersen.
  • Andere helft in dunne plakjes snijden.
  • Mascarpone, rest van suiker, limoensap en rasp in kom door elkaar roeren.
  • Afgekoelde biscuitdeeg voorzichtig uitrollen en bestrijken met limoencrème.
  • Fruit erover verdelen en deegplak opnieuw oprollen.
  • Taart op schaal leggen, garneren met plakjes limoen en royaal bestrooien met poedersuiker.

Recept afdrukken
No ratings yet

Flensjes met tropische vruchtensaus

Aller Hande 1996
Voorbereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd15 minuten
wachttijd30 minuten
Recept categorieën: Dessert, Nagerecht, Pannenkoeken
Porties: 4 personen
calorieën: 385kcal

Ingrediënten

  • 75 g bloem
  • zout
  • 1 ei
  • 1 ½ dl melk
  • ca. 50 g boter of margarine
  • 1 ½ dl Dubbeldrank tropische cocktail
  • 2 eetlepel(s) vloeibare honing
  • 1 sinaasappel
  • 4 bolletjes yoghurtroomijs
  • met tropische vruchten Hertog,
  • ½ dl passievruchtlikeur slijter,

Instructies

VOORBEREIDEN:

  • Boven kom bloem met mespunt zout zeven.
  • In midden van bloem kuiltje maken.
  • Ei toevoegen.
  • Helft van melk erdoor roeren.
  • Al kloppend met garde rest van melk scheutje voor scheutje toevoegen.
  • Blijven kloppen tot glad beslag ontstaat.
  • In koelkast beslag afgedekt ca. 30 minuten laten rusten.
  • Intussen in steelpan 25 g boter met Dubbeldrank en honing al roerend laten smelten.
  • Geheel ca. 2 minuten zachtjes laten koken.
  • Sinaasappel onder koud stromend water goed schoonboenen.
  • Met citroentrekker (of scherp mesje) smalle reepjes schil van sinaasappel trekken.
  • Sinaasappelreepjes voorzichtig door saus roeren.
  • Saus laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  • Rest van sinaasappel dik schillen tot op vruchtvlees.
  • Met scherp mesje boven kom partjes tussen vliesjes lossnijden.
  • Sinaasappelpartjes tot gebruik afgedekt in koelkast -zeilen.
  • In koekenpan klein klontje boter verhitten. Met sauslepel 1/8 deel van beslag in koekenpan scheppen.
  • Beslag snel en heel dun over bodem laten uitvloeien door koekenpan te draaien.
  • Op hoog vuur bakken tot bovenkant droog is.
  • Met pannenkoekmes flensje keren en onderkant in nog ca. 1 minuut goudbruin bakken.
  • Flensje op bord laten glijden.
  • Op zelfde manier nog 7 flensjes bakken, telkens een klein klontje boter verhitten.
  • Flensjes laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.

BEREIDEN:

  • IJs ca. 10 minuten voor gebruik uit diepvries nemen en in koelkast zetten.
  • Likeur door saus roeren.
  • Helft van saus overdoen in koekenpan en in ca. 2 minuten opnieuw zachtjes verwarmen.
  • Flensjes in vieren vouwen, in saus in koekenpan leggen en in ca. 2 minuten warm laten worden, halverwege voorzichtig keren.
  • Intussen andere helft van saus in steelpan in ca. 2 minuten zachtjes verwarmen.
  • Flensjes over vier borden verdelen.
  • Saus uit steelpan ernaast scheppen.
  • Met natgemaakte ijsbolletjeslepel op elk bord 1 bolletje ijs naast flensjes scheppen.
  • Garneren met sinaasappelpartjes.
  • Direct serveren.

Nutrition

Calories: 385kcal | koolhydraten: 48g | Protein: 7g | Vet: 17g

Recept afdrukken
No ratings yet

Appelpannenkoek

Recept categorieën: Fruit, Pannenkoeken
Porties: 2 stuks
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 40  g bloem
  • 1 mespunt zout
  • 0.4  stuk(eieren
  • 0.1  l magere melk
  • gram vloeibare margarine
  • 0.2  snufje kaneel
  • 0.4  stuk(appels

Instructies

  • Zeef de bloem of het bakmeel met het zout in een kom, maak een kuiltje in het midden en breek daarin de eieren.
  • Voeg ca. 2 deciliter melk toe en roer het geheel met een garde of handmixer tot een glad beslag.
  • Verdun het beslag al roerende met de rest van de melk.
  • Roer er een mespuntje kaneel door.
  • Laat het beslag eventueel ca. 30 minuten rusten.
  • Het zetmeel kan de melk dan absorberen, waardoor het beslag meer binding krijgt.
  • Verhit wat margarine in een koekenpan en wacht tot een deel van het schuim is weggetrokken.
  • Bak per pannenkoek 3 of meer schijven appel aan beide kanten.
  • Schep met een soepopscheplepel zoveel beslag over de appels in de pan, zodat de bodem bedekt is.
  • Laat het beslag met een draaiende beweging van de pan over de bodem uitvloeien.
  • Bak de pannenkoek op een matig hoog vuur tot de onderkant lichtbruin is, draai het vuur laag en wacht tot de bovenkant van de pannenkoek droog is (2-3 minuten).
  • Keer de pannenkoek om met een pannenkoekmes en bak de andere kant op een matig hoog vuur lichtbruin (1/2-1 minuut).
  • Laat de pannenkoek op een bord glijden en houd hem warm door het bord op een pan met heet water te zetten.
  • Bak de overige pannenkoeken op dezelfde manier.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kaaskletskopjes

Recept categorieën: Hapjes, Kaas, Koek, Koude Hapjes
calorieën: 105kcal
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
  • Bakplaat bekleden met bakpapier.
  • Op ruime afstand van elkaar platte bergjes van ca. 1 eetlepel kaas scheppen.
  • Kaaskoekjes in ca. 10 minuten bakken.
  • Met pannenkoekmes van papier nemen.
  • Iets laten afkoelen.

Notities

Bestrooi de kaas met gedroogde kruiden naar keus: basilicum, Italiaanse kruiden, rozemarijn of oregano

Nutrition

Calories: 105kcal