Eiersoufflé
AllerHande juli 2002
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 6 eieren
- 1 zakje verse bieslook 25 g
- 4 eetlepel(s) crème fraîche
- 200 g geraspte jonge kaas
- zout
- witte peper
- 1 eetlepel(s) olie om in te vetten
Oven voorverwarmen op 200 °C.
Souffléschaal invetten met olie.
Boven twee kommen eieren splitsen.
Bieslook fijn knippen boven eierdooiers, crème fraîche en geraspte kaas erdoor roeren.
Op smaak brengen met zout en peper.
Eiwitten met mespunt zout stijfkloppen en voorzichtig door kaasmengsel spatelen.
Mengsel in soufflévorm scheppen en in oven zetten.
Soufflé in midden van oven in 30 à 40 minuten laten rijzen en goudbruin bakken.
Ovendeur voorzichtig openen en soufflé direct serveren.
Serveren met een stevige salade en bruin stokbrood
Receptenplein.nl
Home / Souffléschaal
Aardappelsoufflé met Hazelnoten en Geitenkaas
Servings: 4
Calories: 410kcal
Author: Cor Klaar
- 1 kilo kruimige aardappels
- Zout
- 75 g harde Hollandse geitenkaas
- 1 zakje blanke hazelnoten 65 g
- 1 zakje verse bieslook 25 g
- 25 g boter of margarine
- 2 deciliter volle melk
- Peper
- 2 eieren
- ½ eetlepel boter of margarine om in te vetten
VOORBEREIDING:
Schil de aardappels, was ze en snijd ze in stukjes.
Kook de aardappels in een pan met weinig water en zout gaar in ongeveer 25 minuten.
Snijd de korstjes van de geitenkaas en rasp de kaas grof.
Hak de hazelnoten fijn.
Knip de bieslook fijn.
Giet de aardappels af en pureer ze met een aardappelstamper.
Voeg al kloppend met een handmixer boter en voldoende melk toe tot een smeuïge puree ontstaat (de rest van de melk wordt niet gebruikt).
Roer de helft van de kaas, hazelnoten en bieslook door de puree.
Breng op smaak met zout en peper.
BEREIDING:
Verwarm de oven voor op 175 °C (gasovenstand 3) en vet de souffléschaal in.
Splits de eieren boven twee kommen.
Roer de eidooiers door de puree.
Klop de eiwitten stijf.
Spatel de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig door de puree.
Doe de puree in de ingevette schaal.
Verdeel de rest van de kaas, hazelnoten en bieslook erover.
Bak de soufflé in het midden van de oven gedurende ongeveer 30 minuten tot hij gerezen en goudbruin is (open de ovendeur tussendoor niet).
Serveer direct.
Deze romige aardappelsoufflé met hazelnoten en geitenkaas kan goed worden begeleid door een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc. Hun frisse smaken zullen mooi samengaan met de rijke textuur van de soufflé en de notige tonen van de hazelnoten.
Calories: 410kcal | koolhydraten: 39g | Protein: 16g | Vet: 21g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Souffléschaal
Luchtige Geitenkaassoufflé met Tomaat en Bosui
Een luchtige geitenkaassoufflé met verse tomaat en bosui, een heerlijk licht gerecht voor elke gelegenheid.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 2
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 25 g bloem
- 25 g boter
- 2 bosuitjes
- 2 eieren gescheiden
- 100 g geitenkaas
- 1 tl majoraan
- 2 dl melk
- 4 tomaten
- Zout
- Peper
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de tomaten in vieren en de bosui in ringetjes.
Verkruimel de kaas en splits de eieren.
Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor.
Roer de melk er scheutje voor scheutje door, blijf roeren tot een gladde gebonden saus ontstaat.
Roer van het vuur af de eidooiers, kaas en majoraan erdoor, breng op smaak met zout en peper.
Klop de eiwitten stijf en spatel luchtig door de saus.
Vet een souffléschaal in en schep het mengsel erin.
Strooi de tomaat en bosui erover.
Laat de soufflé ± 20 minuten rijzen en goudbruin worden in de oven.
Serveertip:
Serveer direct uit de oven voor de beste smaak en textuur.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte rosé.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 20g | Vet: 22g | Zout: 0.8g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Souffléschaal