Recept afdrukken
No ratings yet

Engelse kwarktaart uit de oven van Allerhande

Aller Hande 1997
Recept categorieën: Taart
Porties: 10 personen

Ingrediënten

  • 1 pak bosvruchtenmix diepvries, 300 g, Frosta,
  • 150 g volkorenbiscuit
  • 75 g boter of margarine
  • 3 eieren
  • 300 g verse roomkaas
  • 200 g magere kwark
  • 125 g witte basterdsuiker
  • 1 eetlepel citroenrasp Baukje,
  • 2 blaadje(s) witte gelatine
  • ½ dl bosvruchten limonadesiroop
  • ½ eetlepel boter of margarine om in te vetten,

Instructies

Voorbereiden:

  • Bosvruchten uit pak op bord strooien en in ca. 1 uur laten ontdooien.

Bereiden:

  • Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
  • Vorm invetten. Biscuitjes in keukenmachine verkruimelen.
  • In pan op laag vuur boter smelten.
  • Door biscuitkruimels scheppen.
  • Biscuitmengsel over bodem van vorm verdelen en met bolle kant van lepel aandrukken.
  • Boven twee kommen eieren splitsen.
  • In kom dooiers met suiker, roomkaas, kwark en citroenrasp tot glad mengsel kloppen.
  • In andere kom eiwitten stijfkloppen en door roomkaasmengsel scheppen.
  • Helft van bosvruchten door roomkaasmengsel scheppen.
  • Mengsel in vorm scheppen en gladstrijken. In midden van oven taart in ca. 1 uur en 15 minuten gaar bakken. Taart in vorm laten afkoelen.
  • In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
  • In pannetje 2 eetlepels water aan kook brengen.
  • Gelatine goed uitknijpen.
  • Van vuur af al roerend gelatine in heet water oplossen.
  • Siroop en rest van bosvruchten erdoor scheppen.
  • Bosvruchtengelei in ca. 15 minuten lobbig laten worden.
  • Bosvruchtengelei over taart schenken.
  • Taart in koelkast ca. 3 uur laten opstijven.