Molshoop met aardbeien
Recept afdrukken
No ratings yet

Molshoop met aardbeien

Recept categorieën: Fruit, Taart
Land van herkomst: België
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 180 gram suiker of Zùsto
  • 180 gram bloem gezeefd
  • 1 Koffielepel bakpoeder 8 gr
  • 75 gram cacao
  • 75 gram boter
  • 40 ml melk
  • 60 ml water

Voor de vulling:

  • 400 ml slagroom
  • 100 gram mascarpone
  • 50 gram suiker of Zùsto
  • Aardbeien
  • Aardbeiengelei

Instructies

  • Smelt de boter samen met de melk en het water in een pannetje en zet het daarna aan de kant.
  • Klop de eieren samen met de suiker of de Zùsto tot een luchtige ruban (minimaal 10 kloppen).
  • Zeef de bloem samen met het bakpoeder en de cacao al eens in een kom.
  • Zeef het geheel nu boven de opgeklopte eieren en spatel dit zo snel mogelijk onder.
  • Probeer zoveel mogelijk de lucht erin te houden.
  • Neem nu 1 à 2 lepels van het beslag en meng deze met de gesmolten boter.
  • Roer kort door totdat het gemengd is.
  • Schenk dit nu bij het beslag en spatel nogmaals heel kort eronder.
  • Alles moet mooi gemengd zijn maar het spatelen mag niet langer duren dan 2 minuten !
  • Schenk het beslag in de bakvorm en bak deze gaar in een voorverwarmde oven van 175°C in ca 30 à 35 minuten.
  • Doe altijd de prikkertest.
  • Na het bakken ontvormen en laten afkoelen.
  • Wanneer de taart is afgekoeld ga je met een eetlepel een cirkel in de koek steken.
  • Blijf 1.5 cm van de rand af.
  • Schep nu voorzichtig de inhoud van de koek eruit en leg deze in een kom.
  • Je krijgt nu een mooie holle koek.
  • Smeer aan de binnenkant van de koek wat aardbeiengelei, ook tegen de randen.
  • Klop de slagroom samen met de mascarpone en de suiker of Zùsto stijf.
  • Was de aardbeien en haal de kroontjes er van af.
  • Leg een laag slagroom in de koek.
  • Steek er de aardbeien in totdat de bodem gevuld is.
  • Leg nu de rest van de slagroom er over en strijk mooi af met een paletmes.
  • Er mag wat slagroom op de rand zitten.
  • Neem de inhoud van de koek en verkruimel deze boven op de koek zodat je een bergje krijgt.
  • Je koek is nu klaar.

Appeltaart
Recept afdrukken
No ratings yet

Authentieke Appeltaart

Deze authentieke appeltaart is een klassieker die nooit teleurstelt. Met zijn boterachtige korst en sappige vulling is het een perfect dessert voor elke gelegenheid. Geniet ervan met een kopje koffie of thee, of als afsluiting van een heerlijke maaltijd!
inclusief rusttijd en baktijd1 uur 45 minuten
Recept categorieën: Dessert, Fruit, Taart
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Porties: 8
calorieën: 510kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • Deeg:
  • 300 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • ½ theelepel zout
  • 200 gram boter
  • 1 ei
  • 2 eetlepels water
  • Vulling:
  • 60 gram paneermeel
  • 8 appels Jonagold
  • 100 gram suiker
  • 60 gram rozijnen
  • 4 theelepels kaneel
  • 1 vanillepeul merg eruit geschraapt
  • Citroenrasp en -sap van 1 citroen
  • 1 ei voor het bestrijken
  • Scheutje room
  • 200 ml slagroom lobbig geklopt

Instructies

  • Meng de bloem met de suiker en het zout in een kom.
  • Snijd de boter in blokjes en kneed samen met het ei en het water door het bloemmengsel tot een soepel deeg.
  • Maak een platte schijf van het deeg en verpak het in plastic folie.
  • Laat het deeg circa 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200°C (Hetelucht Plus).
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne plakjes.
  • Meng de plakjes appel in een kom met suiker, rozijnen, kaneel, vanillemerg, citroenrasp en -sap.
  • Rol tweederde van het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ronde lap van 30 centimeter doorsnede.
  • Bekleed hiermee de ingevette springvorm.
  • Verdeel de appelvulling over de bodem en bestrooi met paneermeel.
  • Rol het overgebleven deeg uit tot een deksel dat de springvorm kan bedekken.
  • Snijd een klein rondje uit het midden voor ventilatie.
  • Druk de randen goed aan.
  • Kluts het ei met een scheutje room en bestrijk hiermee de bovenkant van de taart.
  • Bak de appeltaart gedurende 60-70 minuten op 175°C (Hetelucht Plus) tot hij goudbruin is.
  • Serveer de taart lauwwarm, met een lepel lobbig geklopte slagroom.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een glas Moscato d'Asti voor een heerlijke combinatie van zoetheid en frisheid.

Nutrition

Calories: 510kcal | koolhydraten: 69g | Protein: 5g | Vet: 24g | Zout: 0.7mg | Sugar: 37g