Chocolade Schuimpuntjes
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Auteur onbekend
stervormige spuitmond
rooster
magnetron
- 3 eiwitten
- 100 g suiker
- 75-100 g pure chocolade
- 1 eetlepel olie
Verwarm de oven voor op 125°C.
Bedek een bakplaat met bakpapier.
Doe de eiwitten in een droge en vetvrije kom.
Klop de eiwitten los en voeg tijdens het kloppen de helft van de suiker toe.
Meng dan de rest van de suiker erdoor.
Doe het schuim in een spuitzak met een stervormige spuitmond en spuit toefjes op de bakplaat.
Bak in het midden van de oven gedurende ongeveer 45 minuten.
Het schuim is klaar als het stevig aanvoelt.
Trek het bakpapier met de schuimpuntjes op een rooster en laat ze afkoelen.
Hak de chocolade fijn en smelt deze met olie au bain-marie of in de magnetron.
Laat het iets afkoelen en doop de onderkant van de schuimpuntjes erin.
Laat de schuimpuntjes uitharden op een stuk bakpapier.
Receptenplein.nl
Home / stervormige spuitmond
Collettes
Servings: 20 stuks
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 100 g witte chocolade in stukken
Vulling:
- 150 g pure chocolade met sinaasappelsmaak
- 1 ½ dl slagroom
- 2 eetlepels poedersuiker
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Smelt de witte chocolade au bain-marie.
Verdeel de gesmolten witte chocolade over 20 papieren bonbonvormpjes, en bestrijk ook de zijkanten met chocolade.
Leg de bonbons ondersteboven op de bakplaat en laat ze stollen.
Verwijder voorzichtig de papieren vormpjes.
Smelt de chocolade met sinaasappelsmaak.
Klop de slagroom en poedersuiker tot een glad mengsel.
Meng de gesmolten chocolade met de slagroom en suiker en zet dit in de koelkast tot het stevig genoeg is om te spuiten.
Vul een spuitzak met een stervormige spuitmond met het mengsel en spuit wat in elk chocoladebakje.
Bewaar de collettes in de koelkast tot gebruik.
Receptenplein.nl
Home / stervormige spuitmond
Chocolade Mascarpone Bakjes
Calories:
Author: Cor Kevenaar
Vulling:
- 100 g melkchocolade
- 200 g mascarpone
- ¼ theelepel vanille-extract
- Cacaopoeder
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Smelt de pure chocolade au-bain-marie.
Verdeel de gesmolten chocolade over 20 papieren bonbonvormpjes en bestrijk ook de zijkanten met chocolade.
Plaats de vormpjes ondersteboven op de bakplaat en laat de chocolade stollen.
Verwijder voorzichtig de papieren vormpjes zodra de chocolade is afgekoeld.
Smelt de melkchocolade voor de vulling.
Roer het vanille-extract en de gesmolten melkchocolade door de mascarpone totdat je een glad mengsel krijgt.
Laat het mengsel afkoelen tot het stevig genoeg is om te spuiten, terwijl je af en toe roert.
Doe de mascarponevulling in een spuitzak met een stervormige spuitmond en spuit de vulling in de chocoladebakjes.
Bestrooi de bakjes met wat cacaopoeder voor het serveren.
Receptenplein.nl
Home / stervormige spuitmond