Warning: Invalid Jetpack option name: edit_links_calypso_redirect in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/jetpack-social/jetpack_vendor/automattic/jetpack-connection/legacy/class-jetpack-options.php on line 233
Stoommandje of stoompan – Receptenplein.nl

Mini Bao Buns met Pulled Pork van 't Zusje

Wat zijn ze toch lekker, hè! ? En je maakt ze nu eenvoudig zelf, met dit recept van onze Mini Bao Buns van pulled pork! ? Dat wordt genieten! ▾
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Hoofdgerechten, Tapas, Warme hapjes
Land van herkomst: China
Dieët: Lactosevrij
Porties: 10
calorieën: 300kcal
Auteur: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Voor de Bao Buns:

  • 10 mini Bao Buns
  • 500 gram pulled pork
  • 200 gram atjar tjampoer
  • 1 bosje bosui fijngesneden

Voor de Hoisinsaus:

  • 400 ml ketjap
  • 1 theelepel five-spice kruiden
  • 2 theelepels Hoisinsaus
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • 1 theelepel sambal badjak
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel korianderzaad

Instructies

Bereiding van de Hoisinsaus:

  • Doe alle ingrediënten voor de Hoisinsaus in een pannetje en breng langzaam aan de kook.
  • Haal de pan van het vuur en laat de saus afkoelen.
  • Zeef het mengsel en bewaar de saus in de koelkast.

Voorbereiding van de Bao Buns:

  • Ontdooi de Bao Buns, dek ze af en laat ze op kamertemperatuur komen.
  • Stoom de Bao Buns volgens de instructies op de verpakking.

Bereiding van de Pulled Pork:

  • Doe de pulled pork in een pannetje en voeg een beetje van de bereide Hoisinsaus toe.
  • Verwarm het geheel goed door.

Samenstellen van de Bao Buns:

  • Vul elke Bao Bun met een beetje atjar tjampoer.
  • Voeg een portie warme pulled pork toe.
  • Spuit zigzagsgewijs wat Hoisinsaus over de pulled pork.
  • Garneer met fijngesneden bosui.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir of een Rosé past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 20g | Vet: 10g | Zout: 1.5mg | Sugar: 15g