Recept afdrukken
No ratings yet

Pommes damour

Recept categorieën: Fruit, Nagerecht
Dieët: Vegetarisch
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • * Ingrediënten
  • 4 appels
  • 400 g suiker
  • 250 ml water
  • eetlepel azijn
  • rode voedingskleurstof
  • enkele druppels wijnsteenzuur
  • Versiering:
  • fijne griessuiker

Instructies

  • Was de appels grondig in koud water.
  • Droog ze zorgvuldig.
  • Trek de steeltjes er eventueel uit en steek de satéstokjes in de plaats.
  • Meng het water met de suiker en enkele druppels azijn in een kookpot en breng het geheel zachtjes aan de kook.
  • Roeren hoeft niet
  • Laat de suiker koken, voeg er enkele druppels kleurstof en wijnsteenzuur aan toe.
  • De suiker moet toch wel even koken.
  • Hoelang?
  • Doe een testje...
  • druppel wat op een marmeren werkblad.
  • Als het opstijft is de suiker klaar.
  • Neem de appels, droog zorgvuldig en dompel ze in de hete suikermassa, laat even uitdruipen en plaats de appels nadien op een schotel met suiker.
  • Laat hard worden.

Notities

De kleurstoffen voor voeding kan je vinden in de meeste supermarkten.
Zorg dat je appelen geen te gladde schil hebben, anders zou de suiker er kunnen afglijden.
Wijnsteenzuur vind je bij de drogist of apotheek.
Kijk altijd uit met hete suiker om brandwonden te vermijden.