Verwarm de oven voor op 170 °C.
Neem je handmixer of keukenmachine met de garde.
Meng het amandelmeel met de bloem, de suiker en het snufje zout.
Roer even kort door.
Voeg de boter en de eieren toe.
Laat de machine of handmixer nu zo lang mengen tot je een mooi egaal beslag hebt.
Vet de taartvorm in.
Rol het deeg uit tot een mooie ronde lap van ongeveer 3 à 4 mm dikte.
Rol het deeg op je deegrol en leg het deeg in de bakvorm.
Bekleed de randen mooi en rol met de deegrol het overtollige deeg netjes af.
Neem het frangipane beslag en leg het in de vorm.
Met een kleine spatel of lepel verdeel je het beslag mooi egaal over de bodem.
Schil de peren, snijd ze midden door in de lengte en verwijder het klokhuis.
Draai de peer om en snijd hem in reepjes.
Leg de halve gesneden peer met behulp van een paletmes of schilmes met de bolle kant naar boven in het beslag.
Ik heb in het midden nog een halve peer gelegd omdat ik dit mooi vond.
Bak de taart af in 45 minuten.
Laat de taart na het bakken een 10 minuutjes in de vorm zitten.
Daarna ontvormen en laten afkoelen op een taartrooster.
Verwarm de abrikozenjam en leg een kwastje klaar.
Smeer de peren en de taart volledig in met de warme abrikozenjam.
Dit is heel lekker voor de smaak maar voorkomt ook het uitdrogen van de taart.
Je taart krijgt een mooie glans.