Recept afdrukken
No ratings yet

Normandische appeltaart

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd55 minuten
wachten1 uur
Recept categorieën: Fruit, Taart
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 6
calorieën: 355kcal

Ingrediënten

  • 125 g bloem
  • 140 g koude boter
  • 25 g basterdsuiker
  • mespunt zout
  • 1 eierdooier
  • 500 g goudrenetten
  • 6 eetlepels appelmoes
  • 35 g poedersuiker

Instructies

Voorbereiden

  • Bloem boven kom zeven.
  • 100 G boter in kleine blokjes snijden en met suiker over bloem verdelen.
  • Zout toevoegen.
  • Met twee messen ingrediënten dooreen snijden tot kruimelig geheel.
  • Eierdooier toevoegen en alles snel met koele hand tot soepel deeg kneden.
  • Deeg in plasticfolie wikkelen en 1 uur in koelkast laten rusten.
  • Deeg uitrollen tot ronde lap en vorm ermee bekleden.

Bereiden

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Appels schillen, in vieren snijden en klokhuis verwijderen.
  • Partjes in dunne plakjes van 2 à 3 mm snijden.
  • Deegbodem bestrijken met appelmoes en hierop plakjes appel dakpansgewijs in cirkels schikken.
  • Intussen rest van boter smelten.
  • Gesmolten boter over appels druppelen en bestrooien met 2/3 van poedersuiker.
  • Taart in midden van oven in 45 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Rest van poedersuiker 5 minuten voor einde van baktijd over taart strooien.

Notities

Lauwwarm serveren. Lekker met lepel crème fraîche of bolletje roomijs.

Nutrition

Calories: 355kcal | koolhydraten: 36g | Protein: 3g | Vet: 22g