Vleespasteitjes
Calories:
Equipment
- taartvormpjes Ø 4cm
Ingrediënten
- 7 plakjes bladerdeeg
- 1 eetlepel sesamzaadjes
- 300 gram lamsgehakt
- 1 teentje knoflook geperst
- ¼ heel fijngesneden rode peper
- 1 eetlepel gemberwortel geraspte
- ½ theelepel komijn gemalen
- ½ theelepel korianderzaadjes gemalen
- zout
- 1 eetlepel fijngehakte munt
- peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Rol elk plakje deeg nog iets uit. Snijd 5 plakjes deeg in vieren. Leg de
- vierkantjes deeg in de vormpjes. Prik de bodem van het deeg met een vork in.
- Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
- Meng het gehakt met de knoflook, rode peper, gember, komijn, koriander, zout, peper, geroosterde sesamzaadjes en munt. Verdeel het mengsel over de vormpjes.
- Snijd 2 plakjes deeg in heel dunne reepjes en leg die diagonaal als een netje over de vulling.
- Bak de taartjes in de oven in ± 25 minuten goudbruin en gaar (dek eventueel met aluminiumfolie af als het deeg te bruin wordt)