15-minuten-wokschotel-met-knoflookgamba’s
Recept afdrukken
No ratings yet

15 minuten wokschotel met knoflookgamba's

Totale tijd15 minuten
Recept categorieën: Roerbakken / Wokken, Vis
Land van herkomst: Oosters
Porties: 4 personen
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 200 gram sugar snaps
  • 200 gram udon noedels
  • 2 paprika's
  • 1 courgette
  • Zonnebloemolie
  • 1 avocado
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 125 gram taugé
  • 100 ml zoete chilisaus
  • 150 ml tomatenketchup
  • 24 gamba's schoongemaakt en darmkanaal verwijderd
  • 4 teentjes knoflook gehakt
  • 2 eetlepels gebakken uitjes
  • 2 eetlepels cashewnoten

Instructies

Wokgerecht:

  • Blancheer de sugar snaps gedurende ongeveer 4 minuten in ruim kokend water met een snufje zout.
  • Dep ze daarna droog.
  • Kook de udon noedels gedurende ongeveer 2 minuten in hetzelfde kokende water tot ze zacht zijn.
  • Spoel ze af met koud water om plakken te voorkomen.
  • Snijd de paprika's in blokjes na het verwijderen van de zaadlijsten.
  • Maak plakjes en schuine reepjes van de courgette.
  • Snijd ook de avocado in blokjes en de lente-uitjes in ringetjes.
  • Verhit een beetje zonnebloemolie in een wok en roerbak de courgette, paprika en sugar snaps gedurende 2 minuten.
  • Voeg de taugé, noedels, lente-uitjes en avocado toe.
  • Bak kort mee en blus alles af met zoete chilisaus en tomatenketchup.

Knoflookgamba’s:

  • Maak de gamba's schoon, verwijder het pantser en het darmkanaal van de staart.
  • Pel en hak de knoflook fijn.
  • Verhit een beetje zonnebloemolie op een teppanyaki-plaat of in een koekenpan.
  • Fruit de gehakte knoflook gedurende ongeveer 3 minuten.
  • Bak de gamba's om en om gedurende ongeveer 4 minuten tot ze nog net glazig zijn.

Notities

Serveer de knoflookgamba's boven op de wokschotel en garneer het geheel met gebakken uitjes en cashewnoten voor een knapperige en heerlijke finishing touch.