Gestoomde vispakketjes met paksoi en sinaasappel van Allerhande
Allerhande 2002
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 2 personen
Calories: 350kcal
Author: Cor Kevenaar
wok met stoommandje
rollade (opbind)touw
- 2 teentjes knoflook
- 4 cm gemberwortel
- 1 sinaasappel
- 2 theelepels grove mosterd
- 1 eetlepel roerbakolie
- zout
- 1 struikje Shanghai paksoi
- 2 zalmfilets
- versgemalen peper
Knoflook pellen en fijnhakken.
Gemberwortel schillen en fijnhakken.
Sinaasappel schoonboenen en schil fijn raspen.
Sinaasappel uitpersen.
Sap met knoflook, gember, mosterd en olie door sinaasappelrasp mengen. Marinade op smaak brengen met zout en peper.
Paksoi in dunne reepjes snijden, wassen en laten uitlekken.
Zalm met zout en peper bestrooien.
Twee vellen bakpapier van 40 x 60 cm op elkaar leggen, zalm in midden leggen.
Vis bestrijken met helft van marinade, helft van paksoireepjes erover verdelen. Papier tot pakketje dichtvouwen,met naad naar boven zodat vocht niet kan weglekken. Pakketjes dichtbinden met stukje touw.
Op dezelfde manier tweede vispakketje maken.
Stoomrekje in wok plaatsen.
Wok tot 2 cm onder rekje vullen met water, aan de kook brengen.
Vispakketjes op stoomrekje leggen (pakketjes mogen beslist niet met water in
aanraking komen).
Deksel op wok leggen en vispakketjes in ca. 15 minuten gaar stomen.
Zo nodig tussentijds water bijvullen.
Serveren met gestoomde pandanrijst en oosterse komkommersalade.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 9g | Protein: 22g | Vet: 25g
Receptenplein.nl
Home / wok met stoommandje
Gestoomde andijvierolletjes met shii-takes van Allerhande
Allerhande 2002
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 100kcal
Author: Cor Kevenaar
- 1 krop andijvie middelgroot
- 200 g shii-takes
- 4 eetlepels olijfolie met knoflookaroma en chilipeper
- 1 eetlepel droge sherry
- zeezout
- versgemalen peper
Krop andijvie in zijn geheel in ruim water wassen en goed droog slaan.
Bladeren losmaken en stugge steelaanzet wegsnijden.
Op aanrecht 8 stapeltjes van elk 3-4 andijviebladeren maken.
Shii-takes schoonvegen en in plakjes snijden.
In wok helft van olie verhitten en shii-takes op hoog vuur al omscheppend bruinbakken.
Afblussen met sherry, op smaak brengen met zout en peper.
Shii-takes op andijviestapeltjes leggen, bladeren losjes oprollen.
Rolletjes in stoommandje of op bord leggen.
Rest van olie erover sprenkelen en bestrooien met zout en peper.
Stoomrekje in wok plaatsen.
Wok tot 2 cm onder rekje vullen met water, aan de kook brengen.
Stoommandje of bord op rekje plaatsen en deksel op wok leggen.
Andijvierolletjes in 10-15 minuten beetgaar stomen.
Serveren bij geroosterd vlees of kip.
Calories: 100kcal | koolhydraten: 1g | Protein: 2g | Vet: 10g
Receptenplein.nl
Home / wok met stoommandje