Recept afdrukken
No ratings yet

Gestoomde vispakketjes met paksoi en sinaasappel van Allerhande

Allerhande 2002
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten
Porties: 2 personen
calorieën: 350kcal

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 4 cm gemberwortel
  • 1 sinaasappel
  • 2 theelepels grove mosterd
  • 1 eetlepel roerbakolie
  • zout
  • 1 struikje Shanghai paksoi
  • 2 zalmfilets
  • versgemalen peper

Instructies

  • Knoflook pellen en fijnhakken.
  • Gemberwortel schillen en fijnhakken.
  • Sinaasappel schoonboenen en schil fijn raspen.
  • Sinaasappel uitpersen.
  • Sap met knoflook, gember, mosterd en olie door sinaasappelrasp mengen. Marinade op smaak brengen met zout en peper.
  • Paksoi in dunne reepjes snijden, wassen en laten uitlekken.
  • Zalm met zout en peper bestrooien.
  • Twee vellen bakpapier van 40 x 60 cm op elkaar leggen, zalm in midden leggen.
  • Vis bestrijken met helft van marinade, helft van paksoireepjes erover verdelen. Papier tot pakketje dichtvouwen,met naad naar boven zodat vocht niet kan weglekken. Pakketjes dichtbinden met stukje touw.
  • Op dezelfde manier tweede vispakketje maken.
  • Stoomrekje in wok plaatsen.
  • Wok tot 2 cm onder rekje vullen met water, aan de kook brengen.
  • Vispakketjes op stoomrekje leggen (pakketjes mogen beslist niet met water in
  • aanraking komen).
  • Deksel op wok leggen en vispakketjes in ca. 15 minuten gaar stomen.
  • Zo nodig tussentijds water bijvullen.

Notities

Serveren met gestoomde pandanrijst en oosterse komkommersalade.
 

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 9g | Protein: 22g | Vet: 25g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gestoomde andijvierolletjes met shii-takes van Allerhande

Allerhande 2002
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 100kcal

Ingrediënten

  • 1 krop andijvie middelgroot
  • 200 g shii-takes
  • 4 eetlepels olijfolie met knoflookaroma en chilipeper
  • 1 eetlepel droge sherry
  • zeezout
  • versgemalen peper

Instructies

  • Krop andijvie in zijn geheel in ruim water wassen en goed droog slaan.
  • Bladeren losmaken en stugge steelaanzet wegsnijden.
  • Op aanrecht 8 stapeltjes van elk 3-4 andijviebladeren maken.
  • Shii-takes schoonvegen en in plakjes snijden.
  • In wok helft van olie verhitten en shii-takes op hoog vuur al omscheppend bruinbakken.
  • Afblussen met sherry, op smaak brengen met zout en peper.
  • Shii-takes op andijviestapeltjes leggen, bladeren losjes oprollen.
  • Rolletjes in stoommandje of op bord leggen.
  • Rest van olie erover sprenkelen en bestrooien met zout en peper.
  • Stoomrekje in wok plaatsen.
  • Wok tot 2 cm onder rekje vullen met water, aan de kook brengen.
  • Stoommandje of bord op rekje plaatsen en deksel op wok leggen.
  • Andijvierolletjes in 10-15 minuten beetgaar stomen.

Notities

Serveren bij geroosterd vlees of kip.
 

Nutrition

Calories: 100kcal | koolhydraten: 1g | Protein: 2g | Vet: 10g