Mayonnaise de volaille

(kip mayonaise)
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kip à 1200 gram
  • 2 tomaten
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 wortels
  • selderijgroen
  • 1 takje dragon
  • 1 ui
  • 2 ei
  • 1 krop sla
  • 2 augurken
  • 1 prei
  • zout
  • peper
  • 3 deciliter mayonaise
  • 2 sjalotjes

Instructies

  • Maak een bouillon van 1½ l water met de schoongemaakte en in stukken gesneden wortel, ui, sjalot, prei en selderijgroen.
  • Laat 15 minuten koken.
  • Voeg er de schoongemaakte kip bij.
  • Breng weer aan de kook en laat een uur zachtjes trekken.
  • Laat daarna de kip uitlekken en afkoelen.
  • Kook 2 eieren hard in 10 minuten.
  • Was de sla, leg vijf mooie blaadjes apart met het hart van de krop.
  • Snij de rest in dunne reepjes.
  • Was de tomaten en snij er ronde schijfjes van.
  • Hak de blaadjes dragon fijn en meng met de mayonaise.
  • Haal het vel van de kip en snij al het vlees in kleine reepjes.
  • Pel de eieren en snij ze in plakjes.
  • Snij ook de augurkjes in dunne plakjes.
  • Garneer een slakom met de slablaadjes en leg de helft van het vlees erop.
  • Leg hierop de helft van de mayonaise, dan de gesneden sla en de rest van de kip.
  • Bedek met de rest van de mayonaise.
  • Garneer de schaal met de schijfjes tomaat, ei, augurk en kappertjes.
  • Zet het hart van de krop midden in de schaal.
  • Hou de schaal koel tot serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Saus