Mayonnaise de volaille
(kip mayonaise)
Ingrediënten
Instructies
- Maak een bouillon van 1½ l water met de schoongemaakte en in stukken gesneden wortel, ui, sjalot, prei en selderijgroen.
- Laat 15 minuten koken.
- Voeg er de schoongemaakte kip bij.
- Breng weer aan de kook en laat een uur zachtjes trekken.
- Laat daarna de kip uitlekken en afkoelen.
- Kook 2 eieren hard in 10 minuten.
- Was de sla, leg vijf mooie blaadjes apart met het hart van de krop.
- Snij de rest in dunne reepjes.
- Was de tomaten en snij er ronde schijfjes van.
- Hak de blaadjes dragon fijn en meng met de mayonaise.
- Haal het vel van de kip en snij al het vlees in kleine reepjes.
- Pel de eieren en snij ze in plakjes.
- Snij ook de augurkjes in dunne plakjes.
- Garneer een slakom met de slablaadjes en leg de helft van het vlees erop.
- Leg hierop de helft van de mayonaise, dan de gesneden sla en de rest van de kip.
- Bedek met de rest van de mayonaise.
- Garneer de schaal met de schijfjes tomaat, ei, augurk en kappertjes.
- Zet het hart van de krop midden in de schaal.
- Hou de schaal koel tot serveren.