Meringue Cathrien
Ingrediënten
- 10 bol yoghurtijs
- 1 cake kant-en-klaar
- 4 eiwitten
- 75 g suiker
Voor de saus:
- ½ l water
- 250 g suiker
- 3 citroenen
- 6 sinaasappels
- 1 ananas
- 1 vanillestokje
- maïzena of aardappelmeel
Instructies
- Snij de cake in 20 zeer dunne plakjes.
- Omwikkel elk bolletje yoghurtijs met 2 plakjes cake.
- Laat dit goed aanvriezen.
- Vermeng het eiwit en de suiker au bain marie totdat de suiker is opgelost.
- Klop het daarna tot het luchtig en taai is.
- Spuit met een klein dun spuitje de ijsbal op met niet te veel eiwit.
- Kleur met een brander of onder de grill in de oven het eiwit.
- Pers de citroenen en sinaasappels uit.
- Voeg aan het sap water, suiker en het vanillestokje toe.
- Maak de ananas schoon en snijd in stukjes.
- Voeg de helft van de in stukjes gesneden ananas bij het suikerwater, laat opkoken en kook vervolgens zachtjes door totdat de ananas zacht is.
- Pureer met de staafmixer.
- Voeg de rest van de in stukjes gesneden ananas toe en laat een kwartiertje zachtjes koken.
- De stukjes ananas moeten zacht worden maar wel heel blijven.
- Bind met wat maïzena of aardappelmeel.
- Leg een bolletje ijs op een bordje, giet er de ananassaus omheen en garneer
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
In plaats van yoghurtijs kunt u ook andere frisse ijssoorten gebruiken zoals bijvoorbeeld vanille-ijs.