Meringue Cathrien

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 10 bol yoghurtijs
  • 1 cake kant-en-klaar
  • 4 eiwitten
  • 75 g suiker

Voor de saus:

  • ½ l water
  • 250 g suiker
  • 3 citroenen
  • 6 sinaasappels
  • 1 ananas
  • 1 vanillestokje
  • maïzena of aardappelmeel

Instructies

  • Snij de cake in 20 zeer dunne plakjes.
  • Omwikkel elk bolletje yoghurtijs met 2 plakjes cake.
  • Laat dit goed aanvriezen.
  • Vermeng het eiwit en de suiker au bain marie totdat de suiker is opgelost.
  • Klop het daarna tot het luchtig en taai is.
  • Spuit met een klein dun spuitje de ijsbal op met niet te veel eiwit.
  • Kleur met een brander of onder de grill in de oven het eiwit.
  • Pers de citroenen en sinaasappels uit.
  • Voeg aan het sap water, suiker en het vanillestokje toe.
  • Maak de ananas schoon en snijd in stukjes.
  • Voeg de helft van de in stukjes gesneden ananas bij het suikerwater, laat opkoken en kook vervolgens zachtjes door totdat de ananas zacht is.
  • Pureer met de staafmixer.
  • Voeg de rest van de in stukjes gesneden ananas toe en laat een kwartiertje zachtjes koken.
  • De stukjes ananas moeten zacht worden maar wel heel blijven.
  • Bind met wat maïzena of aardappelmeel.
  • Leg een bolletje ijs op een bordje, giet er de ananassaus omheen en garneer

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:
In plaats van yoghurtijs kunt u ook andere frisse ijssoorten gebruiken zoals bijvoorbeeld vanille-ijs.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake / Fruit / Nagerecht