Meringue Spiegelei met Mango

Porties: 4
inclusief drogen van de meringue 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de meringue:

  • 3 eieren
  • 150 gram suiker

Voor de mangopuree:

  • 200 gram mangoblokjes mag diepvries zijn
  • Verse gember
  • 1 eetlepel suiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 100°C (Hetelucht Plus).
  • Klop het eiwit los in een vetvrije kom met een derde van de suiker.
  • Voeg de rest toe wanneer het eiwit begint te stijgen.
  • Blijf kloppen op de hoogste stand totdat de suiker is opgelost en het eiwit stijve pieken vormt.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  • Maak met twee lepels de vorm van een spiegelei en maak met de bolle kant van de lepel een kuiltje in het midden voor de ‘dooier’.
  • Plaats de meringues in de voorverwarmde oven en droog ze in 1,5 tot 2 uur.
  • Dit kan ook in een gourmet-warmhoudlade op 85°C, maar de droogtijd kan iets langer zijn.
  • Dit kan ook een dag van tevoren worden gedaan.
  • Meng in een klein pannetje een eetlepel suiker met wat water en rasp er verse gember bij.
  • Voeg de mangoblokjes toe en verwarm licht.
  • Breng eventueel op smaak met wat limoensap.
  • Pureer de mangoblokjes met de keukenmachine of staafmixer tot een puree.
  • Zorg ervoor dat de puree niet te dun is.
  • Laat de mangopuree afkoelen tot gebruik.
  • Plaats de meringue op een bord en vul het kuiltje in het midden met de mangopuree.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer dit als een verfijnd toetje bij de brunch, eventueel met een bol sorbetijs.
Een lichte, zoete dessertwijn zoals een Moscato d’Asti vormt een perfecte aanvulling op de zoete smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 52 g | Protein: 3 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 46 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Nagerecht
Land van herkomst Wereldkeuken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Pasen