Meringue spiegelei met mango

      Geen reacties op Meringue spiegelei met mango

 

Meringue spiegelei met mango

Recept afdrukken
Categoriemet fruit, Nagerecht
KeukenWereldkeuken
KeywordPasen
porties4
AuteurMiele

ingrediënten

Voor de meringue:

  • 3 stuks ei
  • 150 gram suiker

Voor de mangopuree:

  • 200 gram mangoblokjes mag diepvries zijn
  • gember
  • 1 el suiker

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 100 °C Hetelucht Plus.
  • Klop het eiwit los in een vetvrije kom met een 1/3 van de suiker. Voeg de rest toe als het eiwit omhoog komt.
  • Blijf kloppen op de hoogste stand tot de suiker is opgelost en het eiwit mooie pieken heeft.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Maak met twee lepels de vorm van een spiegelei en maak met de bolle kant van de lepel een kuiltje. In dit kuiltje maken we de ‘dooier’.
  • Plaats ze nu in de oven en droog ze in 1,5 tot 2 uur. Drogen kan natuurlijk ook in de gourmet-warmhoudlade. Vanwege de iets lagere temperatuur van 85 °C zal de duur iets langer zijn. Dit kan ook makkelijk een dag van te voren worden gedaan.
  • Doe een eetlepel suiker met wat water in een klein pannetje en rasp hier wat verse gember bij. Doe nu de mangoblokjes hierbij en verwarm licht door. Breng eventueel op smaak met wat limoensap
  • Draai dit fijn met de keukenmachine of staafmixer. Het hoeft niet helemaal glad te zijn. Zorg dat de puree niet te dun is.
  • Laat afkoelen tot verder gebruik.
  • Plaats de meringue op een bord en vul het kuiltje met de mangopuree.

Tips / Opmerkingen

Serveer als toetje bij de brunch met een bol sorbetijs.