Met twee onder een hoedje
Ingrediënten
- 2 deciliter kippenbouillon
- 2 deciliter visbouillon
- 4 rauwe rivierkreeftjes
- 1 ei
- 1 eetlepel erwtjes
- 1 wortel
- 20 gr gepelde grijze garnalen
- 2 plakjes diepvries bladerdeeg
- zout
Instructies
- Breng de kippenbouillon samen met de visbouillon aan de kook.
- Trek de staartvin uit de rivierkreeftjes, zodat het darmkanaal is verwijderd.
- Kook de kreeftjes ± 2 minuten in de bouillon en haal ze er dan uit.
- Breek het ei en bewaar de eierdooier.
- Klop het eiwit los en roer dit door de bouillon.
- Laat de bouillon afkoelen en giet hem dan door een fijne zeef.
- Blancheer de erwtjes in lichtgezouten water.
- Schil de wortel, snijd hem in schijfjes, steek er met een uitsteekvormpje hartjes uit en kook die in lichtgezouten water beetgaar.
- Vul 2 soepkommetjes met de koude geklaarde bouillon en verdeel er de wortelhartjes, de erwtjes en de garnalen over.
- Leg tenslotte in elke kom 2 rivierkreeftjes die elkaar omhelzen.
- Bestrijk de randen van de kommetjes met de bewaarde eierdooier en dek ze af met een plakje bladerdeeg.
- Druk de zijkanten goed aan en kwast de oppervlakte in met de rest van de eierdooier.
- Zet de soepkommen ± 15 minuten in een op 220°C voorverwarmde oven.
- De soep is klaar zodra het deeg opgebold en krokant gebakken is.