Met twee onder een hoedje

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 deciliter kippenbouillon
  • 2 deciliter visbouillon
  • 4 rauwe rivierkreeftjes
  • 1 ei
  • 1 eetlepel erwtjes
  • 1 wortel
  • 20 gr gepelde grijze garnalen
  • 2 plakjes diepvries bladerdeeg
  • zout

Instructies

  • Breng de kippenbouillon samen met de visbouillon aan de kook.
  • Trek de staartvin uit de rivierkreeftjes, zodat het darmkanaal is verwijderd.
  • Kook de kreeftjes ± 2 minuten in de bouillon en haal ze er dan uit.
  • Breek het ei en bewaar de eierdooier.
  • Klop het eiwit los en roer dit door de bouillon.
  • Laat de bouillon afkoelen en giet hem dan door een fijne zeef.
  • Blancheer de erwtjes in lichtgezouten water.
  • Schil de wortel, snijd hem in schijfjes, steek er met een uitsteekvormpje hartjes uit en kook die in lichtgezouten water beetgaar.
  • Vul 2 soepkommetjes met de koude geklaarde bouillon en verdeel er de wortelhartjes, de erwtjes en de garnalen over.
  • Leg tenslotte in elke kom 2 rivierkreeftjes die elkaar omhelzen.
  • Bestrijk de randen van de kommetjes met de bewaarde eierdooier en dek ze af met een plakje bladerdeeg.
  • Druk de zijkanten goed aan en kwast de oppervlakte in met de rest van de eierdooier.
  • Zet de soepkommen ± 15 minuten in een op 220°C voorverwarmde oven.
  • De soep is klaar zodra het deeg opgebold en krokant gebakken is.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Soep