Oosterse Mieschotel met Spitskool en Surimi

Geniet van deze smaakvolle Oosterse mieschotel met knapperige spitskool en surimi, een heerlijke en eenvoudige maaltijd met een verfrissend vleugje knoflook en koriander.
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak eiermie 250 g
  • 600 g spitskool
  • 1 rode paprika
  • 2 bakjes surimisticks a 150 g
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • ½ flesje woksaus knoflook & koriander a 175 ml

Instructies

  • Bereid de eiermie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Maak de spitskool en paprika schoon en snijd ze in reepjes.
  • Snijd de surimisticks in stukjes.
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok en roerbak de groenten gedurende 5 minuten.
  • Voeg de surimistukjes toe en roerbak nog 2 minuten.
  • Schenk de woksaus erbij en laat het geheel goed doorwarmen.
  • Serveer de mie met de roerbakgroenten en surimi.
  • Garneer met geraspte komkommer.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte en frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 15 g | Vet: 10 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 6 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Mie / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Oosters