Aromatische Sesam-Kip Mihoen

Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 450 g zeer fijne diepvries sperziebonen
  • 350 g kipfilet
  • 2 uien
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 250 g mihoen
  • 1 theelepel gehakte gember uit een potje
  • 180 ml ketjap-sesam woksaus

Instructies

  • Kook de sperziebonen gedurende 6 minuten.
  • Snijd de kipfilet in stukjes.
  • Pel en snipper de uien.
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok en bak de kipfilet rondom bruin.
  • Bereid de mihoen volgens de instructies op de verpakking.
  • Voeg de gesnipperde ui toe aan de kip en roerbak gedurende 4 minuten.
  • Voeg de gehakte gember toe en roerbak nog eens 2 minuten.
  • Voeg de woksaus en de gekookte sperziebonen toe, en verwarm alles nog 1 minuut.
  • Serveer de mihoen met de kip en groenten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Riesling of een Pinot Gris, zou goed passen bij de Aziatische smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 25 g | Vet: 10 g | Sugar: 8 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kip / Mie
Land van herkomst Oosters