Milde roerbakschotel

Snel te maken.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g basmatirijst
  • 1 kleine bloemkool
  • 2 tomaten
  • 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 1 schaaltje varkensreepjes naturel, ca. 400 g
  • 1 pot kerala roerbaksaus kokos-ananas 250 g
  • 8 eetlepel(s) mangochutney

Instructies

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Bloemkool schoonmaken, in kleine roosjes verdelen en wassen.
  • In bodempje water bloemkool ca. 3 minuten koken.
  • Tomaten schoonmaken en in partjes snijden.
  • In wok of braadpan olie verhitten.
  • Varkensreepjes ca. 3 minuten roerbakken.
  • Bloemkool en tomaat toevoegen en ca. 3 minuten meebakken.
  • Roerbaksaus erdoor roeren, geheel ca. 5 minuten op zacht vuur verwarmen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met rijst en mangochutney.
————————————————————————————————–
Land van herkomst Oosters