Mini-hamburgertjes met mini-pita

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 500 g gehakt
  • 1 teen knoflook
  • 1 zakje gehaktkruiden
  • 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 6 pitabroodjes
  • knoflooksaus en/of chilisaus

Instructies

  • Rasp de gepelde ui.
  • Roer paprikapoeder en oregano door elkaar.
  • Maak het gehakt aan met de gehaktkruiden, geraspte ui en knoflook uit de knijper.
  • Vorm er balletjes van ter grootte van een walnoot.
  • Druk de ballen plat tot mini-hamburgertjes van ongeveer een halve centimeter dik.
  • Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de hamburgertjes ongeveer 2 minuten per kant.
  • Of rooster ze gaar op een grilpan.
  • Houd de hamburgertjes warm door ze in aluminiumfolie te wikkelen.
  • Maak de pitabroodjes warm in een broodrooster of oven.
  • Bestrijk de bovenkant met een beetje olie.
  • Strooi er wat paprika/oregano op.
  • Snijd de pitabroodjes tweemaal diagonaal door.
  • Stop in elk kwart broodje een hamburgertje.
  • De broodjes kunnen even in knoflooksaus of chilisaus worden gedoopt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Hapjes / Vlees / Warme hapjes