Misosoep

Verfrissende Miso-Verwennerij

Een traditioneel Japans gerecht met een hartige bouillon en verse groenten, perfect voor een lichte maaltijd.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 80 gram shiitake in kwarten gesneden
  • 100 gram boksoi losgehaald
  • 20 gram geweekte wakame
  • 80 gram wortel in plakjes gesneden
  • 250 gram Sanuki Nama Udon Toko
  • Bouillon:
  • 80 ml Shirodashi Kombu
  • 1 liter water
  • 10 centimeter Hidaka Kombu
  • 20 gram bonitovlokken
  • 3 stuks steranijs
  • chilipeper

Instructies

  • Week de kombu in water in een pan gedurende een nacht.
  • Breng het water zachtjes aan de kook met de Shirodashi bouillon, steranijs en de chilipeper.
  • Verwijder vervolgens de kombu.
  • Voeg de bonitovlokken toe en breng tegen de kook, zet daarna het vuur uit.
  • Laat afkoelen en roer niet.
  • Zeef de bouillon door een fijne zeef.
  • De bouillon is nu klaar voor gebruik.
  • Stoom de eieren gedurende 7-8 minuten op 100 ºC.
  • Spoel ze daarna koud en pel ze.
  • Stoom de shiitake gedurende 1 minuut op 100 ºC of verwarm ze in de bouillon.
  • Verwarm de voorgegaarde noodles gedurende 4-5 minuten in een stoomoven op 95 ºC of verwarm ze in de bouillon.
  • Voeg als laatste de wortel en de boksoi toe aan de bouillon.
  • Plaats alle garnituur in voorverwarmde kommen en schenk hier de bouillon overheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc vormt een verfrissende aanvulling op dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 240 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 12 g | Vet: 6 g | Zout: 2 mg | Sugar: 3 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Ei / Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Japan
Geschikt voor Dieët: Tarwevrij