Verfrissende Miso-Verwennerij
Een traditioneel Japans gerecht met een hartige bouillon en verse groenten, perfect voor een lichte maaltijd.
Ingrediënten
- 2 eieren
- 80 gram shiitake in kwarten gesneden
- 100 gram boksoi losgehaald
- 20 gram geweekte wakame
- 80 gram wortel in plakjes gesneden
- 250 gram Sanuki Nama Udon Toko
- Bouillon:
- 80 ml Shirodashi Kombu
- 1 liter water
- 10 centimeter Hidaka Kombu
- 20 gram bonitovlokken
- 3 stuks steranijs
- ⅓ chilipeper
Instructies
- Week de kombu in water in een pan gedurende een nacht.
- Breng het water zachtjes aan de kook met de Shirodashi bouillon, steranijs en de chilipeper.
- Verwijder vervolgens de kombu.
- Voeg de bonitovlokken toe en breng tegen de kook, zet daarna het vuur uit.
- Laat afkoelen en roer niet.
- Zeef de bouillon door een fijne zeef.
- De bouillon is nu klaar voor gebruik.
- Stoom de eieren gedurende 7-8 minuten op 100 ºC.
- Spoel ze daarna koud en pel ze.
- Stoom de shiitake gedurende 1 minuut op 100 ºC of verwarm ze in de bouillon.
- Verwarm de voorgegaarde noodles gedurende 4-5 minuten in een stoomoven op 95 ºC of verwarm ze in de bouillon.
- Voeg als laatste de wortel en de boksoi toe aan de bouillon.
- Plaats alle garnituur in voorverwarmde kommen en schenk hier de bouillon overheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc vormt een verfrissende aanvulling op dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 240 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 12 g | Vet: 6 g | Zout: 2 mg | Sugar: 3 g