Moegalgal

gestoofde lams of kalfsvlees
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram lamsvlees of kalfsvlees
  • 2 eetlepels boter
  • ¼ liter water
  • 5 tenen knoflook gesnipperde
  • 2 theelepel peper
  • ½ citroen sap er van

Instructies

  • Snijd het vlees in grove blokjes en bak ze in boter. Voeg knoflook, peper en citroensap toe. Maak de
  • saus af met de ca. liter water en laat het vlees hierin stoven tot het zacht is. Magnetron: Verwarm de
  • boter in een ovenvaste schaal van 2 liter onafgedekt ca. 2 min. op 100%. Schep de blokken vlees
  • erdoor en verwarm onafgedekt 3 à 4 min. op 100%. Schep knoflook, peper en citroensap erdoor en
  • schenk dan het water erbij. Verwarm alles afgedekt 14 à 16 min. op 70% tot het vlees gaar is.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Kalfsvlees / Lamsvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië